αρχικηVIRALΗ βίλα πρώην παντοδύναμου στελέχους της Εθνικής Τράπεζας, που πωλείται προς 2,8 εκατ. ευρώ

Η βίλα πρώην παντοδύναμου στελέχους της Εθνικής Τράπεζας, που πωλείται προς 2,8 εκατ. ευρώ

Η βίλα, χτισμένη πάνω σε ένα λόφο με θέα στη Δήλο, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ώστε να εναρμονίζεται απόλυτα με το μυκονιάτικο τοπίο. Οι παράγοντες της μεσιτικής αγοράς λένε ότι τα 2,8 εκατ. Ευρώ που ζητά ο ιδιοκτήτης της βίλας και πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Παπουτσής, δεν είναι υπερβολικά.

Όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα, το ακίνητο βρίσκεται σε μοναδική θέση και εντυπωσιάζει με την καλαίσθητη εσωτερική του διακόσμηση. Η κύρια κατοικία με επιφάνεια 317 τμ, περιλαμβάνει μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα και τρία ακόμη δωμάτια που έχουν ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο και στο ηλιοβασίλεμα.

Η βίλα χτίστηκε την εποχή της παντοδυναμίας του πρώην στελέχους της Εθνικής Τράπεζας, λίγο πριν το 2006, κοντά στην περιοχή Κάπαρη μέσα σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων. Ήταν η εποχή που ο Γιώργος Παπουτσής εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Ως γενικός διευθυντής της εταιρίας διαχειρίσεων αμοιβαίων κεφαλαίων της Εθνικής με μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι των αγορών και των χρηματιστηρίων, ο κ. Παπουτσής είδε την αγορά κατοικίας στη Μύκονο ως επένδυση, όπως πολλοί άλλωστε.

Στα χρόνια που ακολούθησαν δικαιώθηκε για την απόφαση του να επενδύσει στο νησί των ανέμων δεδομένου ότι η αξία των ακινήτων αυξήθηκε κατακόρυφα με αποτέλεσμα σήμερα η εν λόγω κατοικία να πιάνει κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.

Αποτελείται από καθιστικό, κουζίνα, τέσσερα υπνοδωμάτια και τρία μπάνια, ενώ στον εξωτερικό της χώρο δεσπόζει η πισίνα υπερχείλισης με θέα που κόβει την ανάσα. Ένα μονοπάτι μέσα στη βίλα οδηγεί στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου διευκολύνοντας την πρόσβαση στη θάλασσα, στοιχείο που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες.

Το περασμένο έτος, συνεχίστηκε η ανοδική πορεία της ζήτησης πολυτελών εξοχικών κατοικιών σε γνωστούς προορισμούς της νησιωτικής χώρας, καθώς η σταθεροποίηση της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αναθέρμανε το αγοραστικό ενδιαφέρον των ξένων.

Στη Μύκονο ειδικά, οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, των σκανδιναβικών χωρών, των ΗΠΑ, όπως επίσης από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μεγ. Βρετανία. Οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν προϋπολογισμό που κινείται μεταξύ 800.000 ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ και αναζητούν βίλες όσο το δυνατόν πιο κοντά προς τη Χώρα της Μυκόνου και γενικότερα στο νότιο τμήμα του νησιού.

Οι ζητούμενες τιμές πώλησης κινούνται μεταξύ 5.000 και 7.000 ευρώ/τ.μ., αλλά για νεόδμητες κατασκευές υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, το κόστος μπορεί να εκτοξευθεί ακόμα και σε 10.000 ευρώ.

Τους τελευταίους μήνες γίνονται αρκετές πράξεις και πολλά ακίνητα αλλάζουν χέρια καθώς η φήμη του νησιού εξαπλώνεται σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα σε διαφημιστική καμπάνια της Coca Cola Αυστραλίας “έτρεχε” διαγωνισμός με έπαθλο επτά ημέρες με όλα τα έξοδα πληρωμένα σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Μυκόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =