αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Αυστρία ξεκινά από σήμερα την επιστροφή στην κανονικότητα. Η χώρα χαλάρωσε τα περιοριστικά μέτρα

Η Αυστρία ξεκινά από σήμερα την επιστροφή στην κανονικότητα. Η χώρα χαλάρωσε τα περιοριστικά μέτρα

Είναι κάτι για το οποίο γράφαμε από την προηγούμενη εβδομάδα: Η Αυστρία τότε ανακοίνωνε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει την επιστροφή στην κανονικότητα, με την σταδιακή άρση του lockdown. Κάτι που συνέβη σήμερα.

Τα μικρά καταστήματα και τα δημόσια πάρκα έλαβαν άδεια για να ανοίξουν σήμερα το πρωί έπειτα από σχεδόν έναν μήνα lockdown. Και η χώρα ετοιμάζεται για την επανεκκίνηση της οικονομίας της.

Εάν η επιδημία παραμείνει υπό έλεγχο, όλα τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν στις 2 Μαΐου. Θα ακολουθήσουν τα εστιατόρια στα μέσα Μαΐου.

Βέβαια οι κανόνες προστασίας παραμένουν. Οι πελάτες των καταστημάτων πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν αυστηρούς κανόνες απόστασης, με μόνο ένα άτομο για κάθε 20 τετραγωνικά μέτρα, όπως σημειώνει ο Guardian.

Ο Καγκελάριος Sebastian Kurz είπε ότι η χώρα βρίσκεται «στο σωστό δρόμο» και ευχαρίστησε τους πολίτες για την πειθαρχία τους. «Τώρα κάνουμε τα πρώτα βήματα για να επιστρέψουμε σε μια νέα κανονικότητα», είπε. «Αλλά η κρίση δεν έχει τελειώσει» ξεκαθάρισε, παροτρύνοντας έτσι τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 14 =