αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απρόσμενη φράση 4 λέξεων που λένε κάθε ημέρα οι σπουδαίοι leaders

Η απρόσμενη φράση 4 λέξεων που λένε κάθε ημέρα οι σπουδαίοι leaders

Το να είσαι leader μέσα σε μια εταιρία δεν είναι εύκολο. Έχεις να διαχειριστείς ανθρώπους, και αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τα πράγματα που ίσως νομίζεις. Οκ, ξέρεις ότι πρέπει να επαινείς τους υπαλλήλους σου. Ξέρεις ότι πρέπει να ευχαριστήσεις τους υπαλλήλους σου για τη σκληρή δουλειά τους. Ξέρεις ότι πρέπει να παρέχεις εποικοδομητικό feedback. Κάθε αφεντικό γνωρίζει αυτά τα πράγματα (ακόμα κι αν δε τα εφαρμόζει όλα).

Υπάρχει όμως μια μικρή φράση, που επίσης μπορεί να κάνει την διαφορά. Μπορεί να νομίζεις ότι ένας leader πρέπει να έχει όλες τις απαντήσεις, αλλά στην πραγματικότητα μάλλον πρέπει… να εφαρμόζει το αντίθετο. «Μπορείς να με βοηθήσεις;». Ναι, αυτή είναι η μικρή φράση που κάνει τη διαφορά, όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com.

Και το πιο πιθανό είναι ότι θα λάβεις την βοήθεια που θέλεις. Αρκεί να ρωτήσεις. Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις και 3 βασικά οφέλη, πέρα από την βοήθεια που θα λάβεις.

1# Δείχνεις τον σεβασμό σου προς τον άλλο. Αναγνωρίζεις τα skills του. Του δείχνεις ότι είναι χρήσιμος και μπορεί να σε βοηθήσει.

2# Κερδίζεις την εμπιστοσύνη. Αναγνωρίζεις τις αδυναμίες σου και δείχνεις ότι εμπιστεύεσαι το άλλο άτομο για τις γνώσεις που έχει.

3# Είσαι πρόθυμος να ακούσεις. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των μεγάλων ηγετών. Το καλύτερο εδώ είναι να κάνεις εντελώς ανοιχτή ερώτηση στον άλλο, για να προτείνει εκείνος τον τρόπο με τον οποίο θα σε βοηθήσει πάνω σε ένα task.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + three =