αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απλή συνήθεια 1 ώρας, που μπορεί να γίνει το ΣΚ και να οργανώσει ολόκληρη την εβδομάδα σου

Η απλή συνήθεια 1 ώρας, που μπορεί να γίνει το ΣΚ και να οργανώσει ολόκληρη την εβδομάδα σου

Τα Σαββατοκύριακα είναι η στιγμή για χαλάρωση, αποσυμπίεση από τη δουλειά και γέμισμα «μπαταριών». Είναι τότε που παίρνεις πάλι ενέργεια για την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, πέρα από όλα αυτά, τα ΣΚ έχουν και μια άλλη χρησιμότητα. Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου, επιλέγουν τα Σαββατοκύριακα έτσι ώστε να κάνουν τα πλάνα τους για την εβδομάδα που έρχεται. Όχι, δεν χρειάζεται… να εργάζεσαι όλο το 24ωρο. Αρκεί να εφαρμόσεις μια απλή συνήθεια, όπως σημειώνει το inc.com. Για 1 ώρα κάθε ΣΚ, πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε όλα τα πλάνα και τις σκέψεις σου για την εβδομάδα που θα ξεκινήσει.

Έτσι θα είσαι πιο οργανωμένος, θα διαχειριστείς σωστά το χρόνο σου και τελικά θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις στην επιτυχία. Όλα αυτά, σημειώνοντας για μόλις 1 ώρα την εβδομάδα. Τι πρέπει, όμως, να γράψεις στο χαρτί; Και για αυτό έχουμε απαντήσεις.

1- Τι έγινε την περασμένη εβδομάδα: Δεν γίνεται να πας μπροστά, χωρίς να ξέρεις τι έχεις κάνει μέχρι εδώ. Γράψε τι έκανες την περασμένη εβδομάδα, που τα πήγες καλά, που όχι, τι εκκρεμότητες έχουν μείνει.

2- Ιδέες: Γράψε όλες τις ιδέες σου και τους στόχους που θέλεις να πετύχεις. Έτσι θα έχεις μια πιο σαφή εικόνα και δεν θα ξεχάσεις κάτι πάνω στο τρέξιμο της δουλειάς. Κάνε ότι μπορείς, για να πετύχεις με τη σειρά όλους τους στόχους.

3- Δραστηριότητες: Βάλε κάτω όλες τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνεις. Από τα πράγματα που θα γίνουν εντός γραφείου, μέχρι τα events που πρέπει να παρευρεθείς. Σημαντικό: Βάλε οπωσδήποτε χρόνο για καλό ύπνο και ξεκούραση.

4- Πράξεις: Ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι. Αφού έχεις καταγράψεις τις ιδέες και τους στόχους, πρέπει να σημειώσεις και το πως θα τους πετύχεις. Ακόμα και τα emails που ίσως πρέπει να στείλεις, τους ανθρώπους που πρέπει να συναντήσεις ή τα τηλέφωνα που πρέπει να κάνεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 6 =