αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η απλή ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν ξεκινήσεις ένα project»: Εξηγεί ένας business γκουρού

«Η απλή ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, πριν ξεκινήσεις ένα project»: Εξηγεί ένας business γκουρού

Ο Tim Ferriss είναι επιχειρηματίας και early investor σε εταιρίες όπως το Facebook και η Uber. Είναι επίσης business coach και best seller συγγραφέας. Όμως, ένα από τα πιο πετυχημένα projects του, είναι το podcast «The Tim Ferriss Show». Το οποίο ξεκίνησε σχεδόν… για πλάκα. Και αυτή η ιστορία δίδαξε στον Ferriss ένα ιδιαίτερο μάθημα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, τα podcasts ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια, γιατί απλά ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα, από τη συγγραφή του βιβλίου The Four-Hour Chef, το οποίο ήταν πολύ μεγάλο. Αυτό έγινε περίπου το 2012. Κάλεσε τον φίλο του και επενδυτή επενδυτή Kevin Rose, ως πρώτο καλεσμένο, και έκαναν το πρώτο επεισόδιο πίνοντας κρασί.

Το πρώτο επεισόδιο δεν πήγε καλά, αλλά ο Ferriss συνέχισε να δημιουργεί νέα επεισόδια. Σήμερα, το ίδιο podcast έχει πάνω από 200 εκατ. downloads. Ενώ από εκεί έχουν περάσει μερικά από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά ονόματα του πλανήτη. Όπως αποκαλύπτει ο Ferriss στο CNBC, σκέφτονταν να κάνει αυτό το Podcast περίπου 2 χρόνια πριν τελικά το πραγματοποιήσει.

Τι δίδαξε όλο αυτό στον Ferris; Το λέει με μια ερώτηση: «Τι είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι όταν ξυπνάω ή το τελευταίο πράγμα πριν κοιμηθώ;». Είναι αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσει. Όπως τονίζει: «Το να το διασκεδάζω και το να είμαι ο εαυτός μου, μου άνοιξε τον δρόμο για αυτό που είμαι τώρα».

Και καταλήγει: «Εάν υπάρχει μια ιδέα ή ένα φαινομενικά επιπόλαιο project που δεν φεύγει από το μυαλό μου, θα το ακολουθήσω. Ακολούθα αυτό τον ενθουσιασμό».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − nine =