αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απλή… αγχωτική συνήθεια που μπορεί να πλήξει την εικόνα σου ως leader

Η απλή… αγχωτική συνήθεια που μπορεί να πλήξει την εικόνα σου ως leader

Στην εποχή μας όλα «τρέχουν» πολύ γρήγορα. Και δεν είναι λίγες οι φορές, που ειδικά οι επιχειρηματίες νιώθουν ότι δεν έχουν χρόνο για να τα προλάβουν όλα. Το αποτέλεσμα; Να αγχώνονται υπερβολικά και να προσπαθούν… να τα κάνουν όλα πιο γρήγορα. Κυριολεκτικά. Περπατάνε πιο γρήγορα, μιλάνε πιο γρήγορα, διακόπτουν γρήγορα τους άλλους πριν ολοκληρώσουν τα λεγόμενα τους.

Είναι μια κακή συνήθεια, που μπορεί να πλήξει την εικόνα σου ως leader. Δεν είναι ό,τι καλύτερο, να σε βλέπουν οι εργαζόμενοι να προχωράς γρήγορα στο διάδρομο, σε μια στιγμή κρίσης. Ακόμα και αν έχεις αγχωθεί, δεν πρέπει να βγάλεις την εικόνα του ανθρώπου που δεν ξέρει τι να κάνει και αυτού που έχει πιαστεί απροετοίμαστος.

«Ζούμε σε έναν nonstop κόσμο και οι άνθρωποι πρέπει να επιβραδύνουν», λέει στο CNBC, ο  leadership development expert Jeff Black.

Όλη αυτή η κατάσταση, φέρνει και άλλα προβλήματα. Αφού ο αγχωμένος leader που προσπαθεί να τα προλάβει όλα, συνήθως γίνεται απρόσιτος. Αφού… δεν έχει χρόνο για να συζητήσει με κάποιον εργαζόμενο του. Έτσι η εικόνα του χαλάει ακόμα περισσότερο, καθώς οι εργαζόμενοι πάντα έχουν ανάγκη από έναν προσιτό εργοδότη.

Υπάρχει λύση, σύμφωνα με τον Jeff Black: Να επιβραδύνεις κατά 10%. Σε όλα. Στον τρόπο που μιλά, σκέφτεσαι ή περπατάς. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να λάβεις καλύτερες αποφάσεις, ενώ ταυτόχρονα θα δείχνεις πιο ήρεμος. Και μη ξεχνάς: Άσε τους άλλους να σου εξηγήσουν την άποψη σου πάνω σε ένα ζήτημα. Πάντα υπάρχει χρόνος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 9 =