αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ… απαισιόδοξη πρόβλεψη του Bill Gates: Πότε θα ξεμπερδέψουμε οριστικά με τον κορονοϊό

Η… απαισιόδοξη πρόβλεψη του Bill Gates: Πότε θα ξεμπερδέψουμε οριστικά με τον κορονοϊό

Ένα… απαισιόδοξο σενάριο σχετικά με το πότε θα τελειώσουμε οριστικά με τον Covid-19 παρέθεσε ο Bill Gates. Όπως είπε ο ίδιος, αν δεν υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών παραγωγής και διαμοιρασμού των εμβολίων, η επιστροφή στην κανονικότητα προ της νόσου θα έρθει προς τα τέλη του 2022.

Μιλώντας την Κυριακή στο CNN, o διάσημος δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναμένουν την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, το μερικό άνοιγμα της εστίασης και την επαναφορά των αθλητικών διοργανώσεων με θεατές από το φθινόπωρο του 2021.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν κάνουμε αρκετά ώστε να τερματίσουμε την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε. Τονίζοντας πως μέχρι στιγμής τα εμβόλια «πηγαίνουν μόνο σε πλούσιες χώρες» κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξάπλωσης των καινούργιων στελεχών του κορονοϊού στο εξωτερικό και τη μετάδοσή τους στις ΗΠΑ αργότερα.

Αυτός ο κίνδυνος, σε συνδυασμό με νέο κύμα νοσήσεων, σημαίνει πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα μπορούσε να πάρει όλο το 2022, «εάν δεν κάνουμε καλύτερη δουλειά» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Microsoft.

Ο Gates τόνισε την ανάγκη δημιουργίας επιπλέον εργοστασίων για την παραγωγή των εμβολίων σε χώρες όπως η Ινδία, μειώνοντας τον κίνδυνο νέων μολύνσεων και επισπεύδοντας την επιστροφή στην κανονικότητα, σε μια προτροπή του στις εταιρείες παραγωγής εμβολίων, όπως η AstraZeneca, η NovaVax και η Johnson & Johnson, που ήδη απεργάζονται παρόμοια σχέδια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 5 =