αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ απάντηση του Facebook στον Chamath Palihapitiya: «Πριν από 6 χρόνια, ήμασταν πολύ διαφορετικοί…»

Η απάντηση του Facebook στον Chamath Palihapitiya: «Πριν από 6 χρόνια, ήμασταν πολύ διαφορετικοί…»

Την άμεση απάντηση του Facebook, προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην στελέχους του, Chamath Palihapitiya. Ο ίδιος είχε πει, ανάμεσα σε άλλα: «Πιστεύω ότι έχουμε δημιουργήσει εργαλεία που καταστρέφουν ολοκληρωτικά τον κοινωνικό ιστό, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κοινωνία». Περιέγραψε μάλιστα ένα περιστατικό στην Ινδία, όπου hoax μηνύματα σχετικά με απαγωγές που μοιράστηκαν στο WhatsApp οδήγησαν στο λιντσάρισμα μέχρι θανάτου επτά αθώων ανθρώπων. Το πρώην στέλεχος του FB, εμφανίστηκε πολύ επικριτικός απέναντι στα social media, με τις δηλώσεις του να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Το Facebook, έδωσε σήμερα την απάντηση του, και την παραθέτει το αμερικανικό The Verge. Στην οποία πάντως ο τεχνολογικός γίγαντας δεν διαψεύδει πλήρως τα λεγόμενα του Chamath Palihapitiya.

«Ο Chamath δεν έχει εργαστεί στο Facebook για πάνω από έξι χρόνια. Όταν ο Chamath ήταν στο Facebook, εστιάσαμε στην οικοδόμηση νέων εμπειριών μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και στην ανάπτυξη του Facebook σε όλο τον κόσμο», τονίζει το Facebook.

Και συνεχίζει: «Το Facebook ήταν μια πολύ διαφορετική εταιρεία τότε και καθώς μεγαλώναμε συνειδητοποιούσαμε τον τρόπο με τον οποίο αυξάνονταν και οι ευθύνες μας. Λαμβάνουμε τον ρόλο μας πολύ σοβαρά και εργαζόμαστε σκληρά για να βελτιωθούμε. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο έργο και έχουμε επενδύσει σε έρευνα με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς για να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις της υπηρεσίας μας στην ευημερία και χρησιμοποιούμε αυτό το έργο για τη συνεχή ενημέρωση και ανάπτυξη του προϊόντος μας. Επίσης, πραγματοποιούμε περισσότερες σημαντικές επενδύσεις στους ανθρώπους, την τεχνολογία και τις διαδικασίες και – όπως είπε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ – είμαστε πρόθυμοι να μειώσουμε την κερδοφορία μας για να βεβαιωθούμε ότι πραγματοποιούνται οι σωστές επενδύσεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =