αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ απάντηση του σουβλατζή που «έφαγε» πρόστιμο 6,5 εκατ. ευρώ επειδή δεν έκοβε αποδείξεις

Η απάντηση του σουβλατζή που «έφαγε» πρόστιμο 6,5 εκατ. ευρώ επειδή δεν έκοβε αποδείξεις

Γιατί δεν διατάχθηκε αυτεπάγγελτα προσβολή της απόφασης -που για τον ίδιο μεταφράζεται σε επιβάρυνση 25.000 ευρώ- αναρωτήθηκε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που επιβαρύνθηκε με πρόστιμο 6,5 εκατ. ευρώ γιατί δεν έκοβε αποδείξεις.

Η είδηση είχε προκαλέσει προβληματισμό στους επιχειρηματίες. Το σουβλατζίδικο στα Χανιά δεν είχε εκδώσει 16.000 αποδείξεις και μάλιστα είχε υποπέσει άλλες δύο φορές σε παρόμοιες παραβάσεις. Πιο συγκεκριμένα, αν και πρόκειται για μικρή επιχείρηση εστίασης, για τις 15.919 αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν, η καθαρή αξία καθορίζεται στα 70.743,34 ευρώ και ο ΦΠΑ στα 15.141,56 ευρώ, δηλαδή σύνολο 85,884,90 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κλήθηκε να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις περί οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων, υπέβαλε τα σχετικά δικαιολογητικά και του προσδιορίστηκε πρόστιμο περίπου 70.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν πλήρωσε ποτέ και έχασε τα ευεργετήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ίδιος ανέφερε ότι οι ελεγκτές της εφορίας πήραν το 2014 τον υπολογιστή της επιχείρησης και έλεγξαν ένα πρόγραμμα στο οποίο γίνονταν εκπαιδεύσεις των υπαλλήλων. «Μετά από τρία χρόνια ήρθαν να βεβαιώσουν παράβαση που δεν υπήρχε» ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + seventeen =