αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απάντηση του Σκλαβενίτη στις φήμες: «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί πώλησης»

Η απάντηση του Σκλαβενίτη στις φήμες: «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί πώλησης»

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα το πρωί το δημοσίευμα που έκανε λόγο για πώληση του 70% του Σκλαβενίτη σε Γάλλους. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Economistas.gr, έχουν ήδη πέσει οι υπογραφές την πώληση του 70% της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη (η εταιρεία που προέκυψε μετά την εξαγορά της Μαρινόπουλος) ενώ το 30% θα διατηρήσει η οικογένεια Σκλαβενίτη.

Το τίμημα της συναλλαγής, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θα ανέλθει σύμφωνα με πληροφορίες στα 50 εκατ ευρώ για την οικογένεια Σκλαβενίτη, ενώ προβλέπεται η διατήρηση της «ταμπέλας Σκλαβενίτη» στα καταστήματα της αλυσίδας τουλάχιστον για μία τριετία.

Ωστόσο, η απάντηση από την μεριά του Σκλαβενίτη παρουσιάζει μια εντελώς άλλη πραγματικότητα. Στελέχη της εταιρίας διαψεύδουν τα περί πώλησης. «Δεν συζητάμε με κανέναν, δεν πουλάμε», λένε χαρακτηριστικά. Σημειώνουν δε πως ότι ακόμη η εταιρεία είναι σε διαδικασία εξυγίανσης και το όποιο ενδιαφέρον από δυνητικούς επενδυτές θα μπορούσε να εκδηλωθεί μετά το 2021, όταν η εταιρεία αρχίζει να κινείται σε πιο στέρεες βάσεις.

Χαρακτηρίζουν τις πληροφορίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Μένει βέβαια να δούμε τι θα γίνει στην πράξη. Καθώς και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν έχουμε δει εταιρίες να διαψεύδουν παρόμοια ρεπορτάζ, αλλά στην συνέχεια να προχωρούν στο deal.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + six =