αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ αξία του Bitcoin έκανε «βουτιά» 29% μέσα σε λίγες ημέρες

Η αξία του Bitcoin έκανε «βουτιά» 29% μέσα σε λίγες ημέρες

«Βουτιά» της τάξης του 29%, σχέση με τα υψηλά ρεκόρ της, έκανε η τιμή του bitcoin την εβδομάδα που πέρασε, καθώς η ακύρωση μιας τεχνολογικής αναβάθμισης επηρέασε αρνητικά το κλίμα απέναντι στο κρυπτονόμισμα, το οποίο έχει ενισχυθεί περισσότερο από 800% φέτος.

Το bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 9,5% από το βράδυ της Παρασκευής, διευρύνοντας τις απώλειές του στο 29% από τα υψηλά-ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας, όπως σημειώνει το Mononews.gr.

Στο μεταξύ, τα «μετρητά Bitcoin» (bitcoin cash), ένα άλλο κρυπτονόμισμα που ανταγωνίζεται το γνήσιο Bitcoin μετά τον διαχωρισμό του από αυτό, έχει καταγράψει άνοδο σχεδόν 40% από την Παρασκευή.

Οι έντονες διακυμάνσεις που παρατηρούνται στη συγκεκριμένη αγορά αποδίδονται, σε μεγάλο βαθμό, στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών, τραπεζών και διαχειριστών κεφαλαίων για τα κρυπτονομίσματα.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για «φούσκα», το φαινόμενο bitcoin έχει διογκωθεί υπερβολικά για να περάσει απαρατήρητο από τη Wall Street. Αλλωστε, ακόμη και μετά την τελευταία αυτή διολίσθηση, η αγορά του bitcoin βρίσκεται στα 101 δισ. δολάρια.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =