αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ανατρεπτική συμβουλή που θα έδινε ο Mr Airbnb στο νεαρό εαυτό του: Μην παίρνεις μεγάλη χρηματοδότηση

Η ανατρεπτική συμβουλή που θα έδινε ο Mr Airbnb στο νεαρό εαυτό του: Μην παίρνεις μεγάλη χρηματοδότηση

Ο Brian Chesky είναι ένας από τους 3 ανθρώπους που ίδρυσαν την Airbnb, καταγράφοντας το απόλυτο success story. Σήμερα είναι CEO της εταιρίας, η οποία έχει μια αξία περίπου στα 30 δισ. δολάρια. Κι όμως, δεν τα έκανε όλα σωστά στην διαδρομή του. Μιλώντας στο γνωστό podcast ‘Master of Scale’, μίλησε για τις συμβουλές που θα έδινε στον νεαρό εαυτό του.

Ίσως η συμβουλή- έκπληξη του Chesky, έχει να κάνει με τις χρηματοδοτήσεις. Όπως λέει, οι υπερβολική χρηματοδότηση… δεν κάνει καλό. Άρα είναι ένα πράγμα που θα έλεγε στον νεαρό εαυτό του.

«Θα ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν ‘σηκώνω’ υπερβολική χρηματοδότηση», λέει ο Chesky.

Εκτιμά μάλιστα, ότι στην εποχή μας οι startups αντλούν παραπάνω χρήματα από όσα χρειάζονται στο αρχικό στάδιο τους. Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ; Σύμφωνα με τον ίδιο, με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά παύεις να έχεις τον έλεγχο της εταιρίας σου. Κάτι που στην πορεία περιπλέκει τα πράγματα και μπορεί να οδηγήσει σε άσχημα αποτελέσματα.

Επίσης, μια άλλη συμβουλή που δίνει ο CEO της Airbnb, είναι να έχεις βρει κάποιους καλούς μέντορες πριν πας στους υποψήφιους επενδυτές. Οι μέντορες είναι αυτοί που θα κάνουν μια εισαγωγή και θα που ίσως δύο καλά λόγια στους υποψήφιους χρηματοδότες για τη δουλειά σου. Έτσι, η συζήτηση με τους επενδυτές στη συνέχεια, θα γίνει σε καλύτερο κλίμα.

Πέρα όμως από τις χρηματοδοτήσεις, αυτό που πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις είναι η κατάλληλη κουλτούρα εντός της εταιρίας σου. Έτσι ώστε να καταφέρεις να εφαρμόσεις καινοτομίες και να ξεχωρίσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − five =