αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ανάπλαση της Ομόνοιας φέρνει επενδύσεις ξενοδοχείων στην περιοχή

Η ανάπλαση της Ομόνοιας φέρνει επενδύσεις ξενοδοχείων στην περιοχή

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά των ξενοδοχείων να βρίσκεται στο ζενίθ, την είσοδο μεγάλων διεθνών αλυσίδων (όπως του ισραηλινού ομίλου Brown Hotels, του επίσης ισραηλινού Fattal, που μίσθωσε το πρώην Esperia κ.ά.) και την επέκταση παρουσίας σημαντικών παικτών στον ξενοδοχειακό χώρο (όπως του γαλλικού ομίλου Accor, της ισπανικής Melia, του ομίλου Radisson Hotel Group), η επικείμενη ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας Ομονοίας δημιουργεί νέες προοπτικές και ευκαιρίες για τοποθετήσεις, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Ευκαιρίες που, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν καλά τον τουριστικό χώρο, έχουν ήδη αξιοποιηθεί από ομίλους που διέβλεπαν την ξενοδοχειακή ανάκαμψη της Ομόνοιας και της γύρω περιοχής, αλλά και που, όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις, αναμένεται να προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης, που θεωρείται πως θα αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του κέντρου.

Σειρά επενδύσεων

Η πλατεία μετρούσε μια σειρά από ακίνητα κατάλληλα προς ξενοδοχειακή χρήση, που είτε στο παρελθόν λειτουργούσαν ως ξενοδοχεία και έβαλαν λουκέτο είτε πρόκειται για νεοκλασικά κτίρια που προσφέρονται για τη δημιουργία boutique hotels.

Η Fattal ανακοίνωσε πως, εκτός από το Esperia, θα λειτουργήσει ακόμα δύο ξενοδοχειακές μονάδες, μία στην Αθήνα και μία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το ένα θα είναι το Leonardo Boutique Hotel Athens (η αλυσίδα Leonardo αποτελεί το ευρωπαϊκό brand του ισραηλινού ομίλου), το οποίο θα λειτουργήσει σε κτίριο που βρίσκεται στην οδό Αβέρωφ 7, μεταξύ των οδών Πατησίων και Μάρνη, σχεδόν απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Το ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 84 δωματίων.

Παράλληλα, στη συμβολή των οδών Μάρνη 2 και Πατησίων, στον χώρο όπου μέχρι το 2011 λειτουργούσε το θερινό θέατρο Αθήναιον, θα κατασκευαστεί εξαρχής νέα μονάδα 10 ορόφων από το γαλλικό επενδυτικό κεφάλαιο Boissee Finances, που συνδέεται με τον ξενοδοχειακό κολοσσό Accor. Το συνολικό ύψος του έργου αναμένεται να αγγίξει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα 30 εκατ. ευρώ.

Άλλη μία επένδυση που εκτιμάται πως θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πλατείας αφορά τη μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου, στην οδό Σταδίου 65, σε ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, από την Dimand. Θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels του ομίλου Marriott στην Αθήνα. Το πλάνο προβλέπει την κατασκευή 200 δωματίων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος της επένδυσης, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, υπολογίζεται σε περίπου 19 εκατ. ευρώ.

Εντός του 2020 προβλέπεται να γίνει διαγωνισμός μακροπρόθεσμης ενοικίασης (50 χρόνων) για ακόμα δύο ξενοδοχειακές μονάδες που θα δώσουν καινούργια ζωή στα ιστορικά και διατηρητέα κτίρια “Μπάγκειον” και “Αλέξανδρος”. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στην οποία έχει υποβληθεί μελέτη του διαγωνισμού.

Προς ξενοδοχειακή χρήση διατίθεται μέσω διαγωνισμού του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών το τριώροφο διατηρητέο ακίνητο επί της οδού Σταδίου 58 και Αιόλου 103 στην Ομόνοια, συνολικής επιφάνειας 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Το ακίνητο χρονολογείται περί τα τέλη του 19ου αιώνα και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής κτιρίου γραφείων στην Πλατεία Θεάτρου για νέο ξενοδοχείο από την πολυεθνική αλυσίδα ξενοδοχείων Selina. Πρόκειται για το Theatrou Athens, που βρίσκεται στην Πλατεία Θεάτρου 8 και προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 15 Απριλίου.

Οι νέες αφίξεις

Όπως εξηγεί το Capital.gr, μια σειρά από νέα ξενοδοχεία βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ανακατασκευής και ετοιμάζονται να ανοίξουν προσεχώς. Ένα από αυτά είναι το πρώην Acropol, η εξωτερική διαμόρφωση του οποίου έχει ολοκληρωθεί. Η μονάδα φέρει το όνομα “Brown Acropol Hotel”, ανακαινίστηκε πλήρως και περιλαμβάνει 165 δωμάτια, καθώς και αίθουσες συνεδρίων και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο.

Μέσα στους επόμενους μήνες ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει το “Κάνιγγος 21” στην οδό Χαλκοκονδύλη στην πλατεία Κάνιγγος, ιδιοκτησίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, το οποίο έχει μισθωθεί στην εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων Zeus International για 30 χρόνια, έπειτα από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό (μέσω της θυγατρικής εταιρείας Seaside East Riviera). Η επένδυση για την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου υπολογίζεται να αγγίξει τα 3 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο είναι έκτασης 3.500 τ.μ., η δυναμικότητά του ανέρχεται σε 74 δωμάτια, με εστιατόριο, bar και roof garden.

Στη συμβολή των οδών Πειραιώς 10 και Ζήνωνος, ο κινεζικός όμιλος CTY ετοιμάζεται να ανοίξει ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και 49 δωματίων, έπειτα από επένδυση 4 εκατ. ευρώ. Τεσσάρων αστέρων θα είναι το ξενοδοχείο που θα ανοίξει τις πύλες του στην οδό Φειδίου 12 (όπισθεν Τιτάνια) στο κτίριο των 2.780 τ.μ. που μέχρι το 2010 στέγαζε τα γραφεία της εφημερίδας “Απογευματινή”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =