αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «ανάκριση» στον Mark Zuckerberg από την Alexandria Ocasio-Cortez που κάνει τον γύρο του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «ανάκριση» στον Mark Zuckerberg από την Alexandria Ocasio-Cortez που κάνει τον γύρο του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκληρή «μάχη» υπήρξε χτες, μέσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, κλήθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο για να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τις πολιτικές διαφημίσεις, με ψευδές περιεχόμενο, που ενδεχομένως προβάλλονται στο Facebook.

Σε κάποια στιγμή, ξεκίνησε να υποβάλει ερωτήσεις η βουλευτής των Δημοκρατικών και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Alexandria Ocasio-Cortez. Με την διαδικασία να εξελίσσεται σε έναν «θερμό» διάλογο. Η Alexandria Ocasio-Cortez ρώτησε τον ιδρυτή του Facebook για το πότε έμαθε για την δραστηριότητα της Cambridge Analytica. Με τον ίδιο να απαντά ότι δεν θυμάται πότε ακριβώς το έμαθε, και στην συνέχεια να προσθέτει ότι μάλλον ήταν γύρω στον Μάρτιο του 2018.

Ο ιδρυτής του Facebook ήρθε σε αμηχανία αρκετές φορές. Με την Alexandria Ocasio-Cortez να τον ρωτά ανάμεσα σε άλλα αν θα μπορούσε να «τρέξει» μια διαφήμιση στο FB που να υποστηρίζει πως υπερψηφίστηκε το «πράσινο» νομοσχέδιο, παρότι ακόμα δεν έχει εγκριθεί, για να πάρει την απάντηση πως «πιθανότατα ναι».

Ο Zuckerberg, αν και υποστήριξε ότι το Facebook αφαιρεί περιεχόμενο που περιέχει βία ή ψευδείς ειδήσεις, σε αρκετά σημαία δεν μπορούσε να απαντήσει με βεβαιότητα για το αν τελικά δημοσιεύονται στην πλατφόρμα πολιτικές διαφημίσεις που παραπλανούν το κοινό. Αφού ουσιαστικά οι πολιτικές διαφημίσεις απαλλάσσονται από έλεγχο εγκυρότητας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την αντιπαράθεση, και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =