αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ αλλαγή 1 λεπτού που μπορείς να κάνεις στο βιογραφικό σου και θα σε εκτοξεύσει

Η αλλαγή 1 λεπτού που μπορείς να κάνεις στο βιογραφικό σου και θα σε εκτοξεύσει

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το προηγούμενο εργασιακό τους ιστορικό και την καριέρα τους, όταν κάνουν update το βιογραφικό τους. Είναι απολύτως φυσιολογικό, δεδομένου ότι για να γράψετε το βιογραφικό σας, πρέπει να κάνετε απολογισμό των δυνατοτήτων σας, των ευθυνών και των επιτευγμάτων σε προηγούμενες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, εάν γράφετε το βιογραφικό σας έχοντας κατά νου μόνο την μέχρι τώρα καριέρα σας, το βιογραφικό σας στη θα είναι εστιασμένο στο παρελθόν. Δηλαδή, το βιογραφικό σας θα στοχεύει σε αυτό που έχετε κάνει και όχι σε αυτό που ελπίζετε να κάνετε στο μέλλον.

Όπως εξηγεί το διάσημο site Flexjobs, υπάρχει μια αλλαγή οπτικής που μπορείς να κάνεις μέσα σε 1 λεπτό, και κάνει τη διαφορά: Να κατανοήσεις ότι το βιογραφικό σου πρέπει να είναι εστιασμένο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Και να το χτίσεις με βάση αυτό.

Μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να αλλάξετε την εστίαση του βιογραφικού σας:

Τι δεν μου άρεσε στην προηγούμενη δουλειά μου;

Τι ελπίζω να κάνω περισσότερο στη μελλοντική μου δουλειά;

Ποια δυνατά σημεία μου προκύπτουν φυσικά και πώς αυτά τα δυνατά σημεία θα μου επιτρέψουν να συνεισφέρω στη δουλειά ή στον τομέα μου;

Ποιες δεξιότητες απαιτούνται στον τομέα που στοχεύω; Τις έχω; Εάν όχι, πώς μπορώ να βελτιώσω ή να αποκτήσω αυτές τις δεξιότητες;

Ποιες μεταβιβάσιμες δεξιότητες κατέχω (δηλαδή skills ηγεσίας, επίλυση προβλημάτων, συναισθηματική νοημοσύνη) και πώς μπορούν αυτές οι δεξιότητες να μεταφραστούν στη νέα μου δουλειά ή καριέρα; Πώς μπορώ να τις εντάξω στο βιογραφικό μου;

Τρόποι για να γράψετε ένα βιογραφικό που εστιάζει στο μέλλον

1. Δες την αγγελία

Εκτυπώστε την αγγελία εργασίας της θέσης που στοχεύετε και επισημάνετε όλες τις δεξιότητες που ζητούνται.

2. Δημιουργήστε μια λίστα

Κάντε μια λίστα με τις δεξιότητες που κατέχετε και οι οποίες αναφέρονται επίσης στην ανάρτηση. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε δεξιότητες στο βιογραφικό σας για τις οποίες έχετε ικανότητα entry-level. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φράσεις όπως “βασική γνώση” ή “ενδιάμεσο επίπεδο”, για να αντικατοπτρίζουν το επίπεδο των δεξιοτήτων σας.

3. Κάνε αίτηση ούτως ή άλλως

Ακόμα κι αν δεν έχετε κάποιες από τις δεξιότητες και τα προσόντα που αναφέρονται στην περιγραφή θέσης εργασίας, κάντε αίτηση. Φυσικά, μην υπερβάλλετε για το επίπεδο δεξιοτήτων σας και μην βάλετε ψέματα στο βιογραφικό σας. Εάν αισθάνεστε ότι σας λείπουν κατά πολύ κάποιες δεξιότητες, μπορείτε πάντα να κάνετε κάποια διαδικτυακά μαθήματα ή ακόμη και να λάβετε μία νέα πιστοποίηση!

Μετατοπίζοντας την εστίαση του βιογραφικού σας από το παρελθόν στο μέλλον, μπορείτε να προωθήσετε τις μεταβιβάσιμες και εφαρμόσιμες δεξιότητες και τα επιτεύγματά σας και να δείξετε σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων ότι είστε ο καλύτερος για τη δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 3 =