αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου είναι blogger εδώ και 6 χρόνια. Μιλά στο It’s Possible για το δικό της story

Η Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου είναι blogger εδώ και 6 χρόνια. Μιλά στο It’s Possible για το δικό της story

Πως ήταν, άραγε, το «blogging τοπίο» στην Ελλάδα πριν 6 χρόνια και πόσο διαφορετικά ήταν τα δεδομένα σε σχέση με σήμερα; Η Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου είναι fashion blogger και βρίσκεται πίσω από το Study About Fashion. Ξεκίνησε να ασχολείται με αυτό το αντικείμενο κάπου στο 2011. Και όπως λέει η ίδια μιλώντας στο It’s Possible, ξεκίνησε κάπως τυχαία, βλέποντας κάποια άλλα blogs και Youtube κανάλια που υπήρχαν τότε.

Είναι συγκρατημένη σε ότι αφορά το αν το blogging μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα. «Δύσκολα αλλά όχι ακατόρθωτα», λέει. Εξηγεί ότι της αρέσει να πειραματίζεται και δεν υπάρχει κάτι που «δεν θα έκανε» στο blog της. Ενώ απαντά και στο πως φαντάζεται τον εαυτό της σε 3 χρόνια από σήμερα.

Αν δεν κάνω λάθος, ξεκινήσατε να ασχολείστε με το fashion blogging περίπου το 2011. Πως ήταν τότε το «blogging τοπίο» στην Ελλάδα; Υπήρχαν πολλοί/ες bloggers και πως τους αντιμετώπιζαν τα διάφορα brands;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το blogging σε σχετικά μικρή ηλικία, για την ακρίβεια όταν ήμουν στην Β’ Λυκείου. Είναι αρκετά χρόνια και μέσα σε αυτά έχω δει μερικές πτυχές του χώρου του blogging αλλά και το πώς εξελίχθηκε μέσα σε αυτό το διάστημα.

Από την οπτική γωνία όπου το έβλεπα εγώ τότε και ανάλογα με την συχνότητα με την οποία ασχολούμουν με το δικό μου αλλά και με διάφορα άλλα blogs, μπορώ να πω πως ήδη υπήρχε ένας σχετικά καλός αριθμός ιστοσελίδων όπου ασχολούνταν με τον τομέα της ομορφιάς και της μόδας. Με τα χρόνια έβλεπα όλο και περισσότερα καινούρια άτομα να μπαίνουν στον χώρο το οποίο μου άρεσε αρκετά, με αποκορύφωμα τις σημερινές μέρες όπου μπορείς να βρεις πάρα πολλά blogs και σίγουρα να εστιάσεις σε εκείνα όπου σε εκφράζουν περισσότερο.

Όσον αφορά τα διάφορα brands, έχω παρατηρήσει μια μεγάλη διαφορά. Πιστεύω πως περίπου το χρονικό διάστημα το οποίο μπήκα και εγώ στο χώρο, τότε άρχισαν να κάνουν εμφάνιση οι εταιρίες, άρχισαν να αναγνωρίζουν την επίδραση που έχουν τα blogs στους αναγνώστες και στο τι θα επιλέξουν να αγοράσουν. Βέβαια, όλο αυτό βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σήμερα, έχοντας αυστηρά κριτήρια σχετικά με τα άτομα τα οποία θα επιλέξουν για να διαφημιστούν.

Εσείς πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το αντικείμενο;

Η δική μου έμπνευση για την ασχολία με το blogging ξεκίνησε ίσως τυχαία θα έλεγα. Θυμάμαι μόλις είχα πρωτοανακαλύψει ένα κανάλι στο youtube το οποίο έκανε videos σχετικά με την ομορφιά και αργότερα ένα blog το οποίο έγραφε επίσης για την ομορφιά, το οποίο ήταν ελληνικό και αρκετά αργότερα ανακάλυψα και το ελληνικό youtube. Μου είχε κεντρίσει αρκετά το ενδιαφέρον, αλλά λόγω ηλικίας  και εφόσον δεν είχα τον κατάλληλο εξοπλισμό, απέρριψα την ιδέα του youtube και αποφάσισα να δημιουργήσω ένα blog.  Το ενδιαφέρον μου ήταν ο χώρος της μόδας και ότι περιβάλλεται γύρω από αυτό και κάπως έτσι άρχισα να βρίσκω την θεματολογία του blog. Από τότε έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στην ιστοσελίδα μου, στον τρόπο με τον οποίο γράφω το άρθρα, στο style μου και στην ποιότητα των φωτογραφιών.

Τι θα δει κάποιος μπαίνοντας στο blog σας;

Μπαίνοντας στο blog μου θα δεις πολλές πληροφορίες από φωτογραφίες, κείμενα, θεματολογία και παραπομπή στα social media. Οι τομείς με τους οποίους ασχολούμαι είναι η μόδα και το styling, η ομορφιά (περιποίηση και μακιγιάζ), ο χώρος του lifestyle δηλαδή πράγματα τα οποία κάνω στην καθημερινότητα μου, events στα οποία πηγαίνω, ταξίδια τα οποία κάνω και οτιδήποτε καινούριο κυκλοφορεί και θέλω να γράψω για αυτό.

Αυτή τη στιγμή το blog σας έχει περίπου 3.230 likes στην FB Page του και 2.210 ακολούθους στο Instagram. Ένα κοινό καλό, αλλά όχι «αχανές».  Πολλοί θεωρούν ότι για να βγάλει κάποιος λεφτά από το blogging πρέπει να έχει ένα «τεράστιο κοινό». Πιστεύετε ότι μπορεί να επιτευχθεί αυτό και με μικρότερο (και ίσως πιο στοχευμένο) κοινό;

Είναι αρκετά τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία κάποιος μπορεί να βγάλει χρήματα μέσω του blogging και σίγουρα ένα αρκετά σημαντικό κριτήριο το οποίο πολλές φορές επικαλύπτει όλα τα υπόλοιπα είναι ο αριθμός των followers.

Δεν είναι εύκολο κάποιος να βγάλει χρήματα έχοντας ένα σχετικά μικρό κοινό και αυτό από μια πλευρά είναι λογικό καθώς όσους περισσότερους ακόλουθους έχεις, τόσο περισσότερος κόσμος θα δει την φωτογραφία σου και συνεπώς το είδος το οποίο διαφημίζεται. Αν συνδυαστεί σωστή δουλειά, καθημερινή ασχολία με το αντικείμενο και  ικανοποιητικός αριθμός followers, θα μπορέσει κάποιος να μπει στον «επαγγελματικό χώρο του blogging», όπως έχουμε δει και αρκετά άτομα σήμερα να το πετυχαίνουν.

Τελικά, το blogging μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Η απάντηση είναι δύσκολα αλλά όχι και ακατόρθωτα. Πρέπει να έχεις καλή επαφή με το κοινό σου, να βρίσκεις συνεχώς θέματα τα οποία προκαλούν ενδιαφέρον, να κοιτάς πάντα τα στατιστικά στοιχεία ώστε να κρίνεις ποιο πρέπει να είναι το άρθρο το οποίο θα γραφτεί ξανά και ποιο όχι. Να ακούς την γνώμη και τα σχόλια των αναγνωστών σου, να έχεις φυσικά μεγάλο αριθμό followers στα social media και γενικά να ασχολείσαι συνέχεια με το αντικείμενο και ότι απαιτεί αυτό.

Τι δεν θα κάνατε με τίποτα ως fashion blogger;

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι το οποίο θα απέκλεια, προσπαθώ πάντα να δοκιμάζω καινούρια πράγματα και να γράφω για αυτά.

Με αυτόν τον τρόπο και βελτιώνομαι εγώ και βλέπω τι είναι αυτό το οποίο αρέσει στο κοινό. Σε κάθε άρθρο το οποίο θα διαβάσεις από εμένα θα δεις φωτογραφίες με ντυσίματα τα οποία όντως φοράω, προϊόντα τα οποία χρησιμοποιώ στην καθημερινότητα μου και την γνώμη μου για αυτά.

Σε τι σημείο θα θέλατε να έχετε φτάσει σε 3 χρόνια από σήμερα

Δεν είναι εύκολο να σκεφτώ το blogging μετά από 3 χρόνια καθώς δεν είναι εύκολο να σκεφτώ και εμένα μετά από 3 χρόνια. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο αυτό το οποίο θα ήθελα να έχω καταφέρει είναι να βελτιώσω την εμφάνιση του blog μου, το style μου αλλά και τις φωτογραφίες οι οποίες εμφανίζονται. Θα ήθελα να αναπτύξω περισσότερο τα social media καθώς είναι ένα κομμάτι το οποίο μου αρέσει, ασχολούμαι συχνά και ανεβάζω καθημερινά φωτογραφίες και ένα μεγαλύτερο κοινό ώστε να υπάρχει διάλογος σε αυτό το οποίο κάνω και να μην ακούγεται μόνο η δική μου πλευρά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − five =