αρχικηVIRALΗ αλήθεια για τα test screenings: Ένα βίντεο αποκαλύπτει πως δημιουργείται η τελική version μιας ταινίας

Η αλήθεια για τα test screenings: Ένα βίντεο αποκαλύπτει πως δημιουργείται η τελική version μιας ταινίας

Μπορεί να πηγαίνεις συχνά στο σινεμά και να βλέπεις ταινίες. Μπορεί να βλέπεις ταινίες στην τηλεόραση ή στο laptop σου. Κι όμως, η ταινία που βλέπεις, οι σκηνές ή ακόμα και το τέλος, πιθανόν ήταν διαφορετικά, πριν το υλικό να περάσει από τα λεγόμενα test screenings.

Τι είναι αυτά τα tests; Δες το παραπάνω βίντεο, και θα καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται σε μια ταινία, πριν καταλήξουμε στην τελική version που βλέπει το κοινό στα cinema.

O Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ ξεκίνησε την καριέρα του ως… YouTuber και σήμερα είναι ο σκηνοθέτης γνωστών ταινιών τρόμου και του φετινού «Shazam!» της DC.

Στο παραπάνω βίντεο λοιπόν, εξηγεί τι ακριβώς είναι τα test screenings. Μας περιγράφει με απλά λόγια το σύστημα των χολιγουντιανών studios σε σχέση με το πώς πρέπει να καταλήγει το final cut μιας ταινίας, αφού πρώτα περάσει από την (συνήθως εξευτελιστική) διαδικασία των δοκιμαστικών προβολών, όπου ο κάθε τυχαίος θεατής απαντά σε ερωτήσεις και κρίνει ένα επερχόμενο φιλμ, με κίνδυνο αυτό να μονταριστεί ξανά και ξανά, μέχρι να ικανοποιεί αυτό που υποτίθεται ότι θέλει να παρακολουθήσει στο σινεμά το σημερινό κοινό.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να αλλάξει μια σκηνή σε μια ταινία ή ακόμα και το τέλος της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =