αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει το γιορτινό τραπέζι σε 6.000 οικογένειες

Η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει το γιορτινό τραπέζι σε 6.000 οικογένειες

Η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά είναι πλέον διακριτή σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Η περίοδος της «κρίσης» στην οποία σχεδόν οχτώ χρόνια πριν μπήκε η χώρα μας, έχει μετεξελιχθεί σε βαθιά ανθρωπιστική. Τα εισοδήματα συρρικνώθηκαν, οι θέσεις εργασίας μειώνονται, οδηγώντας ολοένα και περισσότερες οικογένειες στην ανεργία και σε αδυναμία να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα.

Τα θέματα της επικαιρότητας περιστρέφονται κυρίως γύρω από περικοπές και επιπρόσθετες στερήσεις. Η σύγχρονη οικογένεια σε αυτό το περιβάλλον μετασχηματίζεται ώστε να ανταπεξέλθει και επαναπροσδιορίζει τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της. Η διατήρηση των δεσμών που τα προηγούμενα χρόνια ήταν σχεδόν δεδομένη, τώρα μπαίνει «υπό διαπραγμάτευση».

Πολλοί συμπολίτες μας απευθύνονται σε αρμόδιους φορείς επειδή δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικότερες ανάγκες και υποχρεώσεις τους. Κάπως έτσι μια ακόμα εορταστική περίοδος έρχεται, αυτή των Χριστουγέννων. Θα περίμενε κανείς να οργανώνονται γιορτινά σχέδια, εορταστικά τραπέζια και μικρές αποδράσεις. Όμορφες σκέψεις, για πολλούς από εμάς ταυτισμένες με αναμνήσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Πίσω όμως από τις ωραίες σκέψεις έρχεται η ανάγκη και για όγδοη συνεχή χρονιά τα Χριστούγεννα βρίσκουν πολλά σπίτια απροετοίμαστα. Πολλές οικογένειες, και δυστυχώς οι περισσότερες με παιδιά, μετράνε τα χρήματα για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές γεύμα, έτσι «για να μυρίσει λίγο το σπίτι γιορτές». Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, κάποιες πρωτοβουλίες έρχονται να ανακουφίσουν τις ελλείψεις. Η γνωστή αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει και φέτος την προσφορά του γιορτινού γεύματος σε 6.000 οικογένειες, «στρώνοντας το τραπέζι» για οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Η ελπίδα αναπτερώνεται καθώς φαίνεται ότι μεγάλες επιχειρήσεις, δεν ασχολούνται μόνο με την ανάπτυξή τους, τα επενδυτικά πλάνα και τις πομπώδεις ενέργειες, αλλά στρέφουν το βλέμμα στα αληθινά προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας. Κάνουν πράξεις αγάπης και κινήσεις ουσιαστικής συνεισφοράς για συνανθρώπους μας που πλήττονται από οικονομικά προβλήματα και δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους, χωρίς να φοβούνται, χωρίς να το κρύβουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 11 =