αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ένωση δύο γιγάντων: Η Louis Vuitton εξαγόρασε την Tiffany & Co

Η ένωση δύο γιγάντων: Η Louis Vuitton εξαγόρασε την Tiffany & Co

O μεγαλύτερος όμιλος πολυτελών ειδών παγκοσμίως εξαγόρασε την γνωστή αλυσίδα κοσμημάτων Tiffany & Co για περισσότερα από 16 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε κοινή ανακοίνωση, οι δύο όμιλοι αναφέρουν πως «κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Tiffany από τον LVMH στην τιμή των 135 δολαρίων ανά μετοχή.

Η συναλλαγή αποτιμά την Tiffany σε περίπου 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 16,2 δισεκατομμύρια δολάρια». Η συμφωνία δίνει στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της LVMH, Μπερνάρ Αρνό μεγαλύτερο μερίδιο σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της βιομηχανίας. Όπως τόνισε ο ίδιος, το Tiffany «είχε μια ασυναγώνιστη κληρονομιά» και ταίριαζε με τα υπόλοιπα brands του, Louis Vuitton και Bulgari. Οι πωλήσεις κοσμημάτων της διάσημου αμερικανικού κοσμηματοπωλείου έχουν καταγράψει πτώση, με τους τουρίστες να δίνουν λιγότερα χρήματα αλλά και λόγω του ισχυρού αμερικανικού δολαρίου.

Η εταιρία Tiffany & Co έγινε παγκοσμίως διάσημη μέσα από την ταινία «Breakfast at Tiffany’s» του 1961 με πρωταγωνίστρια της Όντρεϊ Χέπμπορν. Ιδρύθηκε το 1837 και σήμερα απασχολεί 14.000 άτομα, λειτουργώντας περίπου 300 καταστήματα.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 1 =