αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ έκτακτη ανακοίνωση της Google, σχετικά με τον «πόλεμο» με τη Huawei

Η έκτακτη ανακοίνωση της Google, σχετικά με τον «πόλεμο» με τη Huawei

Μεγάλη συζήτηση ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο, με αφορμή την πρόθεση της Google να «μπλοκάρει» τις υπηρεσίες της προς την Huawei. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, η Google σκοπεύει να αποκλείσει τη Huawei από τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ παράλληλα τα νέα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα της κινεζικής εταιρείας θα χάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε δημοφιλείς εφαρμογές της Google όπως το Google Play, το Gmail, το Chrome, το YouTube και το Google Maps.

Οι περιορισμοί, που συνιστούν άλλο ένα πλήγμα για τη Huawei, έρχονται μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να προσθέσει την προηγούμενη εβδομάδα την κινεζική εταιρεία στον κατάλογο των εταιρειών με τις οποίες οι αμερικανικές εταιρείες δεν μπορούν να συναλλάσσονται, εκτός κι έχουν ειδική άδεια.

Η Google έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση μέσω Twitter, στην οποία αναφέρει ότι, παρότι συμμορφώνεται με τους νέους κανόνες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στις υπάρχουσες συσκευές Huawei.

Εδώ υπάρχει ένα καλό και ένα κακό νέο, αν προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε αυτό το tweet. Από την μια, όσοι έχουν συσκευές Huawei με λειτουργικό σύστημα Android προς το παρόν θα συνεχίσουν να μπορούν να αναβαθμίσουν τις εφαρμογές τους μέσα από το Google Play και να λάβουν ενημερώσεις ασφάλειας αλλά και updates στις υπηρεσίες του Google Play. Το κακό νέο: Όταν η Google διαθέσει την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android μέσα στο έτος δεν είναι ξεκάθαρο το αν αυτή θα γίνει διαθέσιμη και για τις Huawei συσκευές. Αν επιβεβαιωθεί το κακό σενάριο, τότε θα υπάρξουν οι συνέπειες που αναφέρουμε παραπάνω.

Άλλωστε, προσέξτε μια λεπτομέρεια στην ανακοίνωση της Google: Αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα «on your existing Huawei device»…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =