αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ άποψη που προκάλεσε αίσθηση: Ναι στην 7ημερη εργασία λέει ο Κ. Μητσοτάκης, αν συμφωνούν οι εργαζόμενοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η άποψη που προκάλεσε αίσθηση: Ναι στην 7ημερη εργασία λέει ο Κ. Μητσοτάκης, αν συμφωνούν οι εργαζόμενοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ιδιαίτερη άποψη σε σχέση με την αγορά εργασίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης που έδωσε σήμερα, Κυριακή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος αλλάζει- έτσι εργαζόμενοι και επιχειρήσεις θα χρειαστεί πιθανότατα να προσαρμοστούν σε ένα νέο μοντέλο εργασίας. Το οποίο θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, και 7ημερη εργασία, με καλύτερες απολαβές όπως σημείωσε. Αλλά και remote εργασία από το σπίτι.

«Όταν μια επιχείρηση -αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα- συμφωνεί με τους εργαζόμενους, με επιχειρησιακή σύμβαση, να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές από ό,τι θα είχαν οι εργαζόμενοι πριν και με αυξημένα δικαιώματα, και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να προσαρμοστούν -και το κράτος βέβαια- σε αυτή τη νέα πραγματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την τοποθέτηση του

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 14 =