αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άλλη άποψη: Το «δούλεψε έξυπνα, και όχι πολλές ώρες» είναι ένα μεγάλο ψέμα

Η άλλη άποψη: Το «δούλεψε έξυπνα, και όχι πολλές ώρες» είναι ένα μεγάλο ψέμα

Όταν η συζήτηση φτάνει στην ισορροπία επαγγελματικής- προσωπικής ζωής, υπάρχει μια φράση που πέφτει στο τραπέζι: «Δεν χρειάζεται να δουλεύεις πολλές ώρες. Αρκεί να δουλεύεις έξυπνα». Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζονται και άνθρωποι που δηλώνουν ότι είναι τόσο παραγωγικοί, που μπορούν να βγάλουν π.χ. μέσα σε 5 ώρες, όση δουλειά βγάζουν οι άλλοι σε 8 ώρες.

Ενώ κάποιοι μπορεί όντως να δουλεύουν έξυπνα, φαίνεται ότι αν δεν εργαστείς πολλές ώρες, είναι δύσκολο να φτάσεις στην επιτυχία. Το αμερικανικό Entrepreneur.com του 5 λόγους για τους οποίους οι πολλές ώρες εργασίας κάνουν τη διαφορά.

1# Υπάρχουν κι άλλοι έξυπνοι, που δουλεύουν πολύ: ΟΚ, μπορεί να είσαι έξυπνος και να δουλεύεις με τον σωστό τρόπο. Όπως πόσο πιο έξυπνος είσαι από έναν άλλο άνθρωπο ίδιου επιπέδου με εσένα, ο οποίος όμως δουλεύει πολύ πιο σκληρά; Μάλλον θα σε ξεπεράσει.

2# Σου λείπει η… μισή εικόνα: Τι λένε όσοι «εργάζονται έξυπνα»; Ότι κερδίζουν χρόνο, γιατί δεν συζητάνε πολύ με τους συναδέλφους τους- ίσως δουλεύουν από το σπίτι. Και κάπου εκεί, έχουν ήδη χάσει πολλά. Η κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ των ατόμων δημιουργεί ισχυρότερες σχέσεις, καλύτερη συνεργασία και ταχύτερη καινοτομία.

3# Εξακολουθείς να είσαι ένας μέσος εργαζόμενος: Μπορεί να παρέδωσες ένα project, πιο γρήγορα από έναν συνάδελφό σου. Αλλά σκέψου κάτι ακόμα. Στο τέλος, έχετε παραδώσει το ίδιο αποτέλεσμα. Το να είσαι γρήγορος και αποτελεσματικός δεν αρκεί. Δεν σε ξεχωρίζει από τον μέσο εργαζόμενο. Πρέπει να παράγεις πιο σπουδαία αποτελέσματα.

4# Η σύγκριση με άλλους: Αυτό ουσιαστικά είναι συνέχεια του προηγούμενου Point. Δεν έχει σημασία μόνο τι αποτελέσματα φέρνεις. Έχει σημασία και πόσο καλή ή άσχημα είναι αυτά, σε σύγκριση με τους άλλους. Μπορεί εσύ να έχεις παραδώσει ένα αποτέλεσμα που να θεωρείται καλό, όμως οι συνάδελφοι σου να φέρνουν ακόμα πιο μεγάλα αποτελέσματα. Άρα, ακόμα κι αν είσαι παραγωγικός, το τελικό αποτέλεσμα που έφερες, θα υπολείπεται έναντι κάποιων άλλων.

5# Οι περισσότερες ώρες, ως ένα σημείο, παράγουν μεγαλύτερα αποτελέσματα: Οι πετυχημένοι άνθρωποι συνήθως εργάζονται πολλές ώρες. Η λογική είναι απλή. Αν 2 άτομα ίδιων ή παρόμοιων δυνατοτήτων ξεκινήσουν τώρα να εργάζονται, και ένα από τα δύο δουλέψει 25% περισσότερο, η λογική λέει ότι θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Η πολλές ώρες εργασίας δεν σου εγγυώνται την επιτυχία. Όμως, αν εργάζεσαι έτσι, έχεις περισσότερες πιθανότητες να φθάσεις στον στόχο σου. Ενώ παράλληλα θα μαθαίνεις όλο και περισσότερα νέα πράγματα πάνω στη δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + seven =