αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άλλη άποψη: Στην πραγματικότητα, δεν έχει σημασία πόσο νωρίς πας στο γραφείο

Η άλλη άποψη: Στην πραγματικότητα, δεν έχει σημασία πόσο νωρίς πας στο γραφείο

H πιο συνηθισμένη άποψη, λέει ότι ένας επιχειρηματίας ή ένα στέλεχος πρέπει να πηγαίνει νωρίς το πρωί στο γραφείο. Έτσι έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται εκεί πριν τους άλλους. Και τελικά, έχει περισσότερο χρόνο για να κάνει μια σειρά από πράγματα.

Τώρα όμως θα δούμε την άλλη πλευρά. Όπως εξηγεί ο David Sangster, executive vice president of operations στη Nutanix, σε άρθρο του στο αμερικανικό Fortune, δεν έχει σημασία τι ώρα πας στο γραφείο. Το λέει ο ίδιος, που μάλιστα είναι πρωινός τύπος. Ξυπνά στις 5:30 και τρέχει για 3 μίλια- κάτι το οποίο διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

«Αυτή η μισή ώρα, είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μου» τονίζει ο έμπειρος businessman.

Όπως σημειώνει, τότε έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει» το μυαλό του, να σκεφτεί την ημέρα που ξεκινά και να κάνει μακροπρόθεσμους στόχους. Σκέφτεται τόσο τα επαγγελματικά του, όσο και τα προσωπικά του θέματα. Και δεν αλλάζει το πρωινό τρέξιμο με καμιά άλλη συνήθεια.

Αμέσως μετά, περνά ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια του. Ενώ στη συνέχεια, την τελευταία ώρα πριν πάει στο γραφείο «επενδύει» στον εαυτό του. Για παράδειγμα, αυτή την περίοδο μαθαίνει ισπανικά. Οι δραστηριότητες σε αυτό το κομμάτι, μπορεί να διαφέρουν ανά περίοδο.

Μετά από όλα αυτά, ο Sangster καταλήγει στο άρθρο του ότι δεν πάει πολύ νωρίς στο γραφείο. Και δεν έχει μεγάλη σημασία, όπως λέει. Ωστόσο, όταν πάει εκεί, είναι περισσότερο συγκεντρωμένος, παραγωγικός και εστιάζει στην μακροπρόθεσμη επιτυχία.

«Η συμβουλή μου προς τους νέους επαγγελματίες, είναι να μην εστιάζουν στο να είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο γραφείο», επισημαίνει.

Σίγουρα, κάποιες ημέρες θα χρειαστεί αν είσαι εκεί νωρίς το πρωί. Όμως σε μόνιμη βάση πρέπει να φτιάξεις μια ρουτίνα που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Και φυσικά πάντα προσέχοντας την υγεία σου. Όπως λέει ο ίδιος άλλωστε, αν δεν είσαι υγιής και αν δεν περνάς χρόνο με την οικογένεια σου, τότε δεν μπορείς να τα πας καλά και στην εργασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − eleven =