αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «άγνωστη» ιστορία πίσω από τη δημιουργία της Microsoft και η τολμηρή απόφαση του νεαρού Bill Gates (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «άγνωστη» ιστορία πίσω από τη δημιουργία της Microsoft και η τολμηρή απόφαση του νεαρού Bill Gates (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Bill Gates είναι σήμερα ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο και ένας κορυφαίος επιχειρηματίας. Πως όμως ξεκίνησαν όλα; Ο ίδιος, έχει πει στο παρελθόν, ότι η αγάπη του για τους υπολογιστές και η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, οδήγησε το ίδιο στο να δημιουργήσει την Microsoft.

Στην προσπάθεια σου για να βρεις το πάθος σου, πρέπει να αξιοποιήσεις την αυτοπεποίθηση. Η οποία μπορεί να είναι σου είναι έμφυτη ή να προέρχεται από άλλα άτομα του περιβάλλοντος σου.

«Με αυτό τον τρόπο θα τολμήσετε να δοκιμάσετε νέα πράγματα. Θα έχετε χώρο και για τις αποτυχίες που είναι απαραίτητο στοιχείο στον δρόμο προς την επιτυχία», σημειώνει ο Bill Gates

Εδώ υπάρχει μια «άγνωστη», ιστορία. Την οποία παραθέτει μέσα από ένα σύντομο βίντεο το Born Realist. Την εποχή που ο Bill Gates ηταν παιδί, δεν συνηθίζονταν κάποιος να μαθαίνει κώδικα. Όμως αυτός από την ηλικία των 13 ετών, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτό το αντικείμενο. Στο σχολείο, γνώρισε τον Paul Allen. Και διαπίστωσαν ότι και στους δύο αρέσουν οι υπολογιστές.

Κάπου εκεί, έγινε η κίνηση που ίσως άλλαξε την ιστορία. Ο νεαρός Gates είδε στο εξώφυλλο ενός περιοδικού, έναν νέο υπολογιστή ο οποίος μόλις είχε βγει στην αγορά. Αμέσως κατάλαβε, ότι έπρεπε να φτιάξει ένα software για αυτό το μηχάνημα. Πριν από οποιονδήποτε άλλο. Ο Bill Gates κάλεσε την κατασκευάστρια εταιρία και τους είπε ότι έχει έτοιμο ένα λογισμικό για τον υπολογιστή τους. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είχε… τίποτα έτοιμο. Ήθελε απλά να δει αν υπάρχει ενδιαφέρον.

Αμέσως μετά, πήρε το ρίσκο να αφήσει το Χάρβαρντ, και μαζί με τον Allen ξεκίνησαν να γράφουν τον κώδικα για το νέο λογισμικό. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, αφού εκείνο το software εξελίχτηκε στα γνωστά Windows. Τα οποία άλλαξαν την έννοια του «προσωπικού υπολογιστή». Η Microsoft γιγαντώθηκε σαν εταιρία. Και ο Bill Gates, έγινε δισεκατομμυριούχος σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Beginning of Microsoft

No guts, no glory; No legend, no story <3- BornRealist Tech

Posted by BornRealist Tech on Samstag, 30. Dezember 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + eleven =