αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ άβολη ένδειξη που δείχνει ότι είσαι στον σωστό δρόμο προς την επιτυχία: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Η άβολη ένδειξη που δείχνει ότι είσαι στον σωστό δρόμο προς την επιτυχία: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

«Η επιτυχία βρίσκεται έξω από την ζώνη άνεσης σου», λέει μια φράση που ακούμε συχνά. Αλλά πως ακριβώς νιώθεις όταν… βγαίνεις έξω από αυτή την ζώνη άνεσης;

Είναι πιθανό να νιώσεις άβολα. Αλλά αυτή η αρχική δυσφορία μπορεί να μην είναι τόσο κακή. «Στην ουσία, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με δυσκολίες και εμπόδια, είναι ένα σημάδι ότι έχεις βαδίσει προς τα εμπρός και ήρθες αντιμέτωπος με αυτά», λέει η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη.

Και μετά; «Έχει να κάνει με το πως βλέπεις το εμπόδιο. Μπορείς να το δεις ως κάτι θετικό. Ως κάτι που σου δείχνει ότι έχεις μπει σε μία τροχιά και βαδίζεις προς έναν στόχο σου» εξηγεί η ίδια στο It’s Possible.

Πολλές φορές, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με εμπόδια -ειδικά όταν είναι πολλά μαζί- αυτά λειτουργούν αποτρεπτικά. Αντί να συνεχίσουμε, τελικά σταματάμε την πορεία μας. «Θα πρέπει να μπεις σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Τα προβλήματα θα υπάρχουν πάντα. Είναι όμως σημαντικό να τα βλέπεις ως challenges που πρέπει να προσπεράσεις», τονίζει η Coach.
Μόνο αν δεν προχωράς καθόλου, είναι πιο πιθανό… να μην βρεθείς μπροστά σε εμπόδια.

Η δυσφορία που νιώθουμε, συνήθως πηγάζει από την σκέψη μας που λέει ότι «α, δεν θα προχωρήσει αυτό. Δεν μπορώ. Είναι δύσκολο», εξηγεί η Μ. Μισύρη.

«Είναι σημαντικό να πεις ότι ‘εγώ θα γίνω καλύτερος για να ξεπεράσω αυτό που έχει βρεθεί μπροστά μου’. Έτσι μπορείς να ορίσεις εσύ αυτό που αισθάνεσαι. Το πρόβλημα είναι εκεί. Την διαφορά την κάνει αυτός που όταν είναι απέναντι στο πρόβλημα θα σκεφτεί με άλλο τρόπο. Αυτό είναι επιλογή», συμπληρώνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + six =