αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ζωντανεύει» το βιομηχανικό ακίνητο ΦΙΞ, με νέες χρήσεις

«Ζωντανεύει» το βιομηχανικό ακίνητο ΦΙΞ, με νέες χρήσεις

Τα 150 εκατ. ευρώ αναμένεται να «αγγίξει» τελικά η επένδυση της Dimand για την ανακατασκευή και αξιοποίηση με νέες-μικτές χρήσεις του εμβληματικού παλιού βιομηχανικού ακινήτου «ΦΙΞ», στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε σχετικά στη Ναυτεμπορική ο  Γενικός Διευθυντής Επενδύσεων της Dimand, Νίκος Δήμτσας, το ιστορικό ακίνητο έχει περιέλθει πλέον στο σύνολό του στην κυριότητα της Dimand, τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν οι εργασίες κατεδάφισης των παλιών κτισμάτων που είναι μη προστατευόμενα (σ.σ. παλιές αποθήκες) και οι εργασίες ανέγερσης της νέας δόμησης-ανακατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2023 μετά την έκδοση των σχετικών αδειών.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα project της τάξης των 30.000 τ.μ. και θα αφορά μικτές χρήσεις, το μίγμα των οποίων δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί αλλά είναι πολύ πιθανή η κατασκευή ξενοδοχείου. Σε κάθε περίπτωση θα συνδυαστούν εμπορικές και πολιτιστικές χρήσεις, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας βέβαια παράλληλα και τα ιστορικά-διατηρητέα κτίσματα του συγκροτήματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 9 =