αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ζωντανεύει» πάλι το κτίριο του ODEON Starcity στη Λ. Συγγρού- Τι θα δημιουργηθεί εκεί

«Ζωντανεύει» πάλι το κτίριο του ODEON Starcity στη Λ. Συγγρού- Τι θα δημιουργηθεί εκεί

Σε τροχιά… ενεργοποίησης μπαίνει πάλι το κτίριο του ODEON Starcity στη Λ. Συγγρού. Πλέον βρίσκεται στα χέρια της εταιρίας Hines, η οποία αναμένεται να το χρησιμοποιήσει ως 5αστερο ξενοδοχείο, μετά το σχετικό «λίφτινγκ» που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω κτίριο λειτουργούσε ο πολυκινηματογράφος ODEON Starcity ως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το StarCity ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2006, με δέκα αίθουσες κινηματογραφικών προβολών της Odeon, περίπου 1.900 θέσεις και επιπλέον παροχές εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας (Cinema Park). Στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, τα εισιτήρια στις δέκα αίθουσες έφταναν και τα 600.000 ετησίως. Όμως, εξαιτίας της ανέγερσης πολυκινηματογράφου από την Μπάμπης Βωβός στο Δέλτα Φαλήρου (Village) και την κρίση στον χώρο του θεάματος μετά το 2010, τα εισιτήρια έπεσαν στα μισά.

Τη διαχείριση των κινηματογράφων της Λεωφόρου Συγγρού είχε η Odeon Entertainment η οποία εκτός από το Odeon StarCity διαχειρίζονταν στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και δέκα άλλους χώρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Πάτρα, Ξάνθη, κ.α. Στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται κυρίως κινηματογραφικές αίθουσες ή πολυκινηματογράφοι καθώς και οι χώροι ψυχαγωγίας «Odeon Aidonakia Playtown», σε διάφορες περιοχές.

Οι επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά του θεάματος αποτυπώνονται στα αρνητικά ίδια κεφάλαια που είχε η Odeon Entertainment στα τέλη του 2018, ύψους 453.000 ευρώ καθώς και στις υποχρεώσεις που ξεπερνούσαν τα 5,4 εκατ. από 3,9 εκατ. ευρώ το 2017.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υποχώρησε το2018 στα 13,5 εκατ. από 14,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, ενώ παρουσίασε και ζημιές μισού εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 12 =