αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΖητούν μέχρι και… Ε9 για να σου ενοικιάσουν ένα σπίτι

Ζητούν μέχρι και… Ε9 για να σου ενοικιάσουν ένα σπίτι

Μέχρι και Ε9 ζητούν πολλοί ιδιοκτήτες από τους υποψήφιους ενοικιαστές για τη μίσθωση της κατοικίας τους. Το πρόβλημα της έλλειψης σπιτιών προς ενοικίαση έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα όταν νοικιάζεται ένα σπίτι να γίνεται πλειοδοσία… μεταξύ των υποψήφιων ενοικιαστών.

Εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία οι ιδιοκτήτες εκτός από πολύ υψηλά μισθώματα ζητούν το Ε9, τη σύμβαση εργασίας του ενοικιαστή και άλλα έγγραφα προκειμένου να πειστούν για την οικονομική του δυνατότητα και φερρεγυότητα.

Αυτό αναφέρουν πολλοί ενοικιαστές στο Capital.gr, ενώ επιβεβαιώνεται και από πολλούς μεσίτες, που μιλούν για ένα απαράδεκτο φαινόμενο.

Την ίδια στιγμή αυξήσεις έως και 25% για την ανανέωση των μισθώσεων ζητούν οι ιδιοκτήτες, καθώς ο Αύγουστος και ο Φεβρουάριος αποτελούν τους μήνες που πραγματοποιούνται οι περισσότερες μετακομίσεις, ανανεώσεις μισθωτηρίων συμβολαίων αλλά και έναρξη νέων.

Μέρος των ιδιοκτητών ακινήτων για να πραγματοποιήσουν την ανανέωση της μισθωτικής σύμβασης στον ίδιο ενοικιαστή, ζητούν αύξηση του ενοικίου ακόμη και 25% σε σχέση με το ενοίκιο το 2019.

Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν δεχθεί την αύξηση είναι αναγκασμένος να αναζητήσει άλλη κατοικία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 8 =