αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΖημιές ύψους 20 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2017 για την Aegean

Ζημιές ύψους 20 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2017 για την Aegean

Το δεύτερο μισό του πρώτου εξαμήνου του 2017 φαίνεται ότι… βελτίωσε κάπως την παρτίδα για την Aegean. Συγκεκριμένα,κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε €298,8 εκατ., 17% ενισχυμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων.

Η βελτίωση που σημειώθηκε στις πληρότητες κατά 9 σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας ποσοστό ύψους 81% από 72% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, οδήγησε σε ανάκαμψη της κερδοφορίας.

Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €23,2 εκατ. και μετά από φόρους σε €15,8 εκατ., από ζημίες €2,1 και €2,2 εκατ. αντίστοιχα το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Ωστόσο, βλέποντας συνολικά τα αποτελέσματα, το Πρώτο Εξάμηνο του 2017, το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους €20 εκατ., βελτιωμένο κατά €3,7 εκατ. σε σχέση με το αποτέλεσμα της αντίστοιχης περιόδου του 2016.

Σε ότι αγορά το προσεχές χρονικό διάστημα, ο CEO, Δημήτρης Γερογιάννης δήλωσε: «Με βάση τα δεδομένα της κίνησης Ιουλίου-Αυγούστου που ήδη γνωρίζουμε, είμαστε ιδιαίτερα θετικοί για την πορεία του τρίτου και σημαντικότερου τριμήνου, που πάντα διαμορφώνει το ετήσιο αποτέλεσμα. Βασική πρόκληση παραμένει η ιδιαίτερα έντονη εποχικότητα και η αδυναμία του πρώτου και τελευταίου τριμήνου του έτους, ιδιαίτερα όσο η εσωτερική ζήτηση παραμένει χαμηλή». Ενώ δήλωσε ικανοποιημένος και για τη μέχρι τώρα πορεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 5 =