αρχικηVIRALΖευγάρι έτρωγε επί ένα χρόνο τζάμπα ξεγελώντας εφαρμογή online delivery

Ζευγάρι έτρωγε επί ένα χρόνο τζάμπα ξεγελώντας εφαρμογή online delivery

Για ένα σχεδόν χρόνο φαίνεται ότι ένας 38χρονος και μία 27χρονη στην Κύπρο ξεγελούσαν το σύστημα διαδικτυακών παραγγελιών αλυσίδας εστιατορίων, παραγγέλλοντας φαγητό συνολικής αξίας 33,288 ευρώ, χωρίς ωστόσο να πληρώνουν.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε από το διευθυντή αλυσίδας εστιατορίων, σύμφωνα με τον οποίον διαπιστώθηκε πως, από τις 20 Απριλίου 2021 μέχρι τις 22 Μαρτίου 2022, έγιναν παραγγελίες για παράδοση κατ’ οίκον, συνολικού ύψους 33,288 ευρώ, από χρήστη της διαδικτυακής εφαρμογής της εταιρείας, χωρίς ωστόσο στην πραγματικότητα να καταβάλλεται το οφειλόμενο ποσό.

Από τις έρευνες και την ηλεκτρονική διεύθυνση του χρήστη εντοπίστηκε η ταυτότητα των δυο υπόπτων, που φέρονται ότι είχαν βρει τρόπο να ξεγελούν το σύστημα διαδικτυακής εξυπηρέτησης πελατών, όπως μεταδίδει το Euronews.

Η πλειοψηφία των παραγγελιών καταγράφεται στην επαρχία Λεμεσού, ενώ παραγγελίες φαίνεται να έγιναν κατά διαστήματα και στις επαρχίες Πάφου και Λάρνακας.

Το ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησε στη σύλληψη του 38χρονου, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου, σε σχέση με αδικήματα που αφορούν απάτη σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και αδικήματα του περί καταπολέμησης της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής, πλην των μετρητών νόμος.Η 27χρονη εξακολουθεί να καταζητείται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − eleven =