αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕ. Αχτσιόγλου: «Ποινικές κυρώσεις για όσους εργοδότες δεν αυξήσουν τον κατώτατο μισθό»

Ε. Αχτσιόγλου: «Ποινικές κυρώσεις για όσους εργοδότες δεν αυξήσουν τον κατώτατο μισθό»

Εδώ και μερικές ημέρες έχει κάνει «πρεμιέρα» ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στα 650 ευρώ μεικτά. Ο επιχειρήσεις έχουν περιθώριο να προσαρμόσουν τους μισθούς τους ως τις 28 Φεβρουαρίου. Τι θα γίνει όμως με όσους δεν προχωρήσουν σε αύξηση του κατώτατου μισθού;

«Είναι νόµος του κράτους και η µη καταβολή του επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Αυτό οι επιχειρήσεις το γνωρίζουν και είµαι βέβαιη ότι θα τηρήσουν τον νέο νόµο», τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξη της στο Έθνος της Κυριακής, επεσήμανε επίσης: «Από την πλευρά µας, έχουµε ήδη εντοπίσει τις επιχειρήσεις οι οποίες συνήθιζαν να αµείβουν τους εργαζοµένους τους µε µισθό χαµηλότερο των 650 ευρώ, και οι οποίες οφείλουν να προσαρµοστούν στα νέα δεδοµένα. Εποµένως, µετά το τέλος της περιόδου που καλούνται να τροποποιήσουν οι επιχειρήσεις τις αποδοχές των εργαζοµένων τους (28/2), θα µπορούµε να ελέγξουµε µε µεγάλη ακρίβεια τη συµµόρφωση και να προχωρήσουµε όπου υπάρχει ανάγκη σε κυρώσεις».

Παράλληλα η υπουργός είπε: «Χρησιµοποιώντας το πληροφοριακό σύστηµα του Σώµατος Επιθεώρησης Εργασίας, είµαστε σε θέση να εντοπίσουµε πρακτικές αποφυγής του κατώτατου µισθού που θα βασίζονται στη µετατροπή δηλωµένης εργασίας σε αδήλωτη ή υποδηλωµένη, καθώς και να προσανατολίσουµε αναλόγως τους ελέγχους, ώστε να προλάβουµε φαινόµενα παραβατικότητας και µη τήρησης του νέου νόµου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 5 =