αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕφτά tips που μπορείς να εφαρμόσεις σήμερα, για να βρεις δουλειά μέσω του Linkedin (ή μάλλον για να… έρθει η δουλειά σε εσένα)

Εφτά tips που μπορείς να εφαρμόσεις σήμερα, για να βρεις δουλειά μέσω του Linkedin (ή μάλλον για να… έρθει η δουλειά σε εσένα)

Αν ψάχνεις για μια νέα δουλειά, ίσως ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις στην εποχή που ζούμε, είναι το Linkedin. Το έχουμε ξανά πει αυτό. Σημείωση: Αν δεν έχεις προφίλ στο Linkedin, πρέπει να φτιάξεις τώρα.

Το προφίλ σου εκεί, ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένα διαδραστικό βιογραφικό. Μπορείς όχι μόνο να ψάξεις για δουλειά και δικτύωση. Αλλά να έρθουν… και αυτές σε εσένα. Αφού εκεί είσαι online και μπορεί να σε βρει ο καθένας. «Αν αναπτύξεις το Linkedin profile σου, ίσως να μην ψάξεις για την επόμενη δουλειά σου. Μπορεί να έρθει αυτή σε εσένα», λέει η συγγραφέας, δημοσιογράφος και συνιδρύτρια του Jack Welch Management Institute, Suzy Welch.

Η ίδια, μιλώντας στο CNBC, παραθέτει 7 tips τα οποία μπορείς να εφαρμόσεις σήμερα στο προφίλ σου. Και να φτάσεις στο παραπάνω αποτέλεσμα. Μη ξεχνάς ότι δεν ψάχνεις μόνο εσύ για εταιρίες, αλλά ψάχνουν και αυτές για εργαζόμενους.

1- Γράψε μια καλή εισαγωγή. Με τα βασικά skills και τους στόχους που έχεις πετύχει

2- Βάλε μια καλή φωτογραφία. Μην είναι χαμηλής ανάλυσυσης, μην εικονίζονται άλλα άτομα

3- Βάλε την τοποθεσία σου

4- Συμπεριέλαβε τις σπουδές σου

5- Και το επαγγελματικό πεδίο σου (πολλοί εργοδότες ψάχνουν με βάση αυτό)

6- Φυσικά παρουσίασε και την τωρινή θέση σου

7- Τέλος, παρέθεσε τα soft skills σου. Καλό είναι να σημειώσεις 5 ή περισσότερα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =