αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕφτά tips για να φτιάξεις σωστά την λίστα του σούπερ μάρκετ και να εξοικονομίσεις χρήματα

Εφτά tips για να φτιάξεις σωστά την λίστα του σούπερ μάρκετ και να εξοικονομίσεις χρήματα

Τα ψώνια του σούπερ μάρκετ είναι ένα σημαντικό κομμάτι του σπιτιού που μπορεί να γίνει δύσκολο και χρονοβόρο.

Ακόμα και αγγαρεία. Να τσεκάρεις τι θες να αγοράσεις, να μην ξεχάσεις τίποτα, ενώ όταν φτάσεις εκεί έχεις να αντιμετωπίσεις παιδιά, καρότσια, ουρά στο ταμείο και πολλά άλλα.

Γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος είναι να οργανώσεις την επόμενη επίσκεψή σου στο σούπερ μάρκετ με μια καλή λίστα του τι χρειάζεσαι αλλά και έρευνα για τις τιμές και τις προσφορές.

Συγκεντρώσαμε μερικά έξυπνα tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα ψώνια σου πιο γρήγορα και ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα.

1. Πρώτα το ψυγείο

Τσέκαρε πρώτα τι έχεις ήδη στο σπίτι και δεν χρειάζεσαι. Κοίτα το ψυγείο σου και τα ντουλάπια πριν κάνεις λίστα με το τι χρειάζεσαι. Έτσι θα αποφύγεις τις διπλοαγορές και θα πάρεις ότι σου έχει τελειώσει και έχεις ανάγκη.

2. Προσφορές

Δες τις προσφορές που έχουν κάθε εβδομάδα τα σούπερ μάρκετ και τα άλλα καταστήματα. Μπορείς να τις βρεις στο Internet ή στα φυλλάδια που μοιράζουν. Οι τιμές είναι καλύτερες κάποιες μέρες σε επιλεγμένα και χρήσιμα προϊόντα, οπότε θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα.

3. Τι θα φας

Οργάνωσε τα γεύματά σου, δηλαδή τι θέλεις να φας και τι θα μαγειρέψεις για όλη σχεδόν την εβδομάδα. Έτσι θα ξέρεις ακριβώς τι χρειάζεται να αγοράσεις για να φτιάξεις το φαγητό σου. Δεν θα αποσυντονίζεσαι έτσι από άλλα «αχρείαστα» προϊόντα που μπορεί να δεις και να θες να αγοράσεις.

4. Οργάνωσε τη λίστα ανά διάδρομο

Αν πας στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου, θα ξέρεις πού βρίσκεται τι. Κάνε τη λίστα σου ανά διάδρομο και θα κερδίσεις πολύ χρόνο. Χώρισε τη λίστα σε 4 κατηγορίες: καρποί-φρούτα, για το ντουλάπι, κρέας/γαλακτοκομικά και για το ψυγείο. Μείνε στη λίστα και θα εξοικονομήσεις σίγουρα λεφτά.

5. Παλιές αποδείξεις

Μπορείς να κοιτάξεις τις παλιές σου αποδείξεις για να δεις τι παίρνεις συνήθως. Τις περισσότερες φορές ψωνίζουμε τα ίδια πράγματα και έτσι μπορείς να θυμηθείς αν ξεχνάς τίποτα. Θα κερδίσεις πολύ ώρα από το να σκεφτείς τι πρέπει να αγοράσει.

6. Πρώτα οι τσάντες

Μην ξεχνάς τις τσάντες και τις σακούλες πριν πας για ψώνια. Προμηθεύσου πάνινες τσάντες για να βάζεις τα ψώνια σου και άσε τις πλαστικές σακούλες στο παρελθόν.

7. Κάνε online λίστα

Μπορεί να έχεις κάνει τη λίστα σου και να φύγεις για το σούπερ μάρκετ βιαστικά και να την ξεχάσεις. Κάνε μια online λίστα, αντ’ αυτού, που θα την έχεις πάντα στο κινητό σου. Ακόμη, υπάρχουν πλέον εφαρμογές στα smartphones για να κάνεις λίστα ή να ψωνίσεις απευθείας από εκεί.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − ten =