αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕφιαλτική πρόβλεψη ΟΗΕ: Μετά τον ιό θα έρθει ασιτία τεραστίων διαστάσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Εφιαλτική πρόβλεψη ΟΗΕ: Μετά τον ιό θα έρθει ασιτία τεραστίων διαστάσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ανθρωπότητα δεν είναι μόνο αντιμέτωπη με τον Covid-19. Αλλά και με τις «παρενέργειες» που θα δούμε στην συνέχεια. Ο ΟΗΕ χτυπάει το «καμπανάκι» του κινδύνου: Περισσότερες από 30 χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν εκτεταμένο λιμό. Σε 10 από τις χώρες αυτές υπάρχουν ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που βρίσκονται στα πρόθυρα της ασιτίας, τονίζει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης Μπίσλεϊ.

Οι οικονομικές επιπτώσεις του Covid-19 απειλούν να σκοτώσουν περισσότερους ανθρώπους από ότι ο ίδιος ο ιός.

«Δεν μιλάμε για ανθρώπους που πέφτουν να κοιμηθούν πεινασμένοι», ξεκαθάρισε ο Μπίσλεϊ σε συνέντευξή του στην Guardian.  «Μιλάμε για ακραίες συνθήκες. Kατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αν δεν εξασφαλίσουμε τροφή στους ανθρώπους αυτούς, θα πεθάνουν». Πιο ευάλωτοι είναι οι χαμηλόμισθοι άνθρωποι.

Ο Covid-19 είναι πιθανό να σαρώσει τον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά η διάδοσή του είναι δύσκολο να καταγραφεί. Αυτό που φαίνεται βέβαιο είναι ότι τα εύθραυστα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης πολλών αναπτυσσόμενων χωρών δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και η οικονομική καταστροφή που θα ακολουθήσει μετά την πανδημία θα οδηγήσει σε τεράστια έλλειψη πόρων.

«Αυτό είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από πανδημία, δημιουργεί μια πανδημία πείνας», σημείωσε ο Μπίσλεϊ για προσθέσει ότι πρόκειται για «ανθρωπιστική και τροφική καταστροφή».

Ο Μπίσλεϊ έστειλε το μήνυμά του στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη, προειδοποιώντας τους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα σε μια ταχέως επιδεινούμενη κατάσταση και τους κάλεσε να προωθήσουν περίπου 2 δισ. δολάρια οικονομικής βοήθειας που έχει δεσμευτεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + seven =