αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕυκαιρίες για ελληνικές εταιρείες στο Κατάρ

Ευκαιρίες για ελληνικές εταιρείες στο Κατάρ

Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της FIFA το 2022, αλλά και το πρόγραμμα έργων που θα ακολουθήσει μέχρι το 2026 στο Κατάρ, δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για ελληνικές εταιρείες, εκτίμησε ο πρόεδρος του Eπιχειρηματικού Συμβουλίου και Eπιτροπής Φιλίας Eλλάδας – Kατάρ, Παναγιώτης Μίχαλος. Δίνοντας το στίγμα του ενδιαφέροντος των Καταρινών, είπε πως οι Καταρινοί ενδιαφέρονται όχι μόνο για έργα και εισαγωγές προϊόντων, αλλά και για τη δημιουργία παραγωγικών μονάδων στη χώρα τους με εισαγόμενη τεχνογνωσία, με δυνατότητα χρηματοδότησης από την Qatar Development Bank.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά το τέλος των εργασιών του φετινού φόρουμ της Ντόχα, ο κ. Μίχαλος έκανε τη διαπίστωση πως η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας και του Επιχειρηματικού Συμβουλίου και Επιτροπής Φιλίας Eλλάδας – Kατάρ σε αυτή τη διεθνή συνάντηση είναι ορθή. «Από τα αποτελέσματα των εργασιών τη συμμετοχή διεθνών ΜΜΕ διά των οποίων εξασφαλίζεται η παγκόσμια προβολή του γεγονότος διαπιστώνεται ότι ορθά επιλέγουμε τόσο ως Επιχειρηματικό Συμβούλιο όσο και ως χώρα να είμαστε ουσιαστικά και ενεργά παρόντες στη διεθνή αυτή εκδήλωση. Οι συνομιλητές μας γνωρίζουν με άμεσο τρόπο τις θέσεις μας για τα εθνικά μας θέματα, αλλά και τις δράσεις, απόψεις και πρωτοβουλίες για τη διεθνή πολιτική, αλλά και τις διεθνείς οικονομικές και επενδυτικές εξελίξεις. Το μήνυμα μιας σύγχρονης χώρας που εξελίσσεται μετά από μια σοβαρή οικονομική κρίση αποκαθιστά την αξιοπιστία του κράτους μας, αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας που αντιπροσωπεύεται από το Επιχειρηματικό μας Συμβούλιο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου και Επιτροπής Φιλίας Eλλάδας – Kατάρ.

Προχωρώντας σε μια σύντομη αποτίμηση των εργασιών του φετινού 19ου φόρουμ της Ντόχα, ο κ. Μίχαλος σημείωσε πως και αυτή τη χρονιά η επιτυχία του δεν περιορίστηκε στενά σε οικονομικά ή περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν πολύ σοβαρά τη διεθνή κοινότητα, «αλλά επεκτάθηκε και σε σημαντικά πολιτικά θέματα που απασχολούν όλους μας επειδή αφορούν τη διεθνή ασφάλεια, τη σταθερότητα την ανάπτυξη των λαών και την καλή γειτονία των χωρών αλλά και ευρύτερων περιοχών όπως του Κόλπου, της Μέσης Ανατολής, της Μεσογείου, αλλά και της Ευρώπης που κυρίως την απασχολεί η προμήθεια ενέργειας και η ενεργειακή της επάρκεια/ασφάλεια».

Επίσης, αναφερόμενος στον αντίκτυπο των δράσεων του Επιχειρηματικού Συμβουλίου και Επιτροπής Φιλίας Eλλάδας – Kατάρ, ανέφερε πως η επιτυχία τους φαίνεται από την τιμητική υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στο φόρουμ της Ντόχα.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του στο φόρουμ, επισήμανε πως η σειρά επαφών που είχε με την πολιτική ηγεσία του Κατάρ αλλά και με ιδιοκτήτες μεγάλων ομίλων καθώς και η συνεργασία του με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη, που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ντόχα Φόρουμ, «υπογραμμίζουν τον σημαντικό πρωτοποριακό μας ρόλο στην προώθηση της επιχειρηματικότητας στο Κατάρ, αλλά και τη συνολική περιοχή του Κόλπου».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μίχαλος εξέφρασε την εκτίμηση πως «μια ισορροπημένη προσέγγιση των χωρών του Κόλπου θα οδηγήσει σε αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από το Κατάρ».

Στη συνέχεια ανέφερε πως «το Επιχειρηματικό Συμβούλιο και Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας – Κατάρ, μέλη του οποίου είναι σημαίνοντες επιχειρηματικοί όμιλοι διαφόρων κλάδων, όπως ΑΚΤΩΡ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, TITAN, CCC, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Όμιλος Αγγελικούση, Όμιλος Λάμψα, Quest Holding, υλοποίησε σειρά δράσεων το 2019, σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο 2018».

Τέλος, ανέφερε πως το Επιχειρηματικό Συμβούλιο πραγματοποίησε στην Ντόχα, στις 3/4/2019, Workshop αποκλειστικά για ελληνικές μικρομεσαίες κατασκευαστικές εταιρείες και εταιρείες δομικών υλικών, σε συνεργασία με την Αρχή Δημοσίων Έργων του Κατάρ «Ashghal» και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κατάρ (QCCI), και με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ. «Ήταν η πρώτη φορά που έγινε τέτοια εκδήλωση στο Κατάρ για τον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο και τις εταιρείες που παράγουν προϊόντα για τεχνικά έργα» παρατήρησε και συμπλήρωσε ότι στο workshop συμμετείχαν 23 ελληνικές εταιρείες, οι οποίες πραγματοποίησαν πάνω από 300 συναντήσεις με 25 καταρινές εταιρείες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =