αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕταιρία σου δίνει 900 ευρώ για να ζήσεις χωρίς smartphone για 1 εβδομάδα. Και θα χρησιμοποιείς κινητό με πορτάκι

Εταιρία σου δίνει 900 ευρώ για να ζήσεις χωρίς smartphone για 1 εβδομάδα. Και θα χρησιμοποιείς κινητό με πορτάκι

Οι περισσότεροι είμαστε εξαρτημένοι από το smartphone μας. Είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάμε όταν ξυπνάμε, το έχουμε συνεχώς στην τσέπη μας, σερφάρουμε στο ίντερνετ, κάνουμε βιντεοκλήσεις, τσεκάρουμε τα email μας. Και πολλά άλλα. Κάθε ημέρα. Θα μπορούσες να ζήσεις μια εβδομάδα χωρίς το smartphone σου; Μια εταιρία σου δίνει 1.000 δολάρια (περίπου 900 ευρώ) αν το καταφέρεις. Κατά την διάρκεια αυτή της εβδομάδας θα έχεις ένα κλασικό κινητό με πορτάκι (όσοι μεγαλώσατε στα ’90s σίγουρα τα θυμάστε).

Στην διάρκεια της εβδομάδας, θα έχεις κάποια ακόμα παραδοσιακά σύνεργα. Ένα «survival kit» όπως σημειώνει το Business Insider: Η εταιρία θα σου δώσει χάρτινους χάρτες, μια κλασική ατζέντα για να έχετε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που χρειάζεστε, στυλό και σημειωματάρια, καθώς επίσης και ένα φορητό CD με μουσική των ’90s.

Η Frontier Communications είναι μια εταιρία που παρέχει ίντερνετ. Και με αυτό τον τρόπο θέλει να δείξει πόσο εξαρτημένοι είμαστε από το ίντερνετ και τις online υπηρεσίες.

Όποιος επιλεχθεί για την δοκιμασία, θα πρέπει να σημειώνει πόσο χρόνο κάνει για να ολοκληρώσει μια μικρή δουλειά, όπως το να απαντήσει σε γραπτό μήνυμα ή να δει τα emails του. Και το πιο δύσκολο: να καταγραφει όλες οι στιγμές που ένιωσε ότι θέλει να Googlάρει κάτι.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έδειξα την ιδέα μου σε 1.200 ανθρώπους. Οι 900 είπαν όχι…»: Ο Bill Gates παραθέτει ένα μάθημα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − eight =