αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕταιρία που βραβεύτηκε πρόσφατα για το εργασιακό περιβάλλον της έχει απλήρωτες υπερωρίες, σύμφωνα με καταγγελίες

Εταιρία που βραβεύτηκε πρόσφατα για το εργασιακό περιβάλλον της έχει απλήρωτες υπερωρίες, σύμφωνα με καταγγελίες

Ένα ιδιαίτερα κακό κλίμα φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί μέσα στην OpenBet/ SG Digital (η OpenBet πλέον έχει εξαγοραστεί από τον πολυεθνικό κολοσσό SG Digital). Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ), η εταιρία προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης και μητέρας δύο παιδιών. Μία απόλυση που ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας και ενώ μάλιστα αιφνιδίως άλλαξε ρόλο στο τμήμα IT.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, «η εργοδοσία πραγματικά ξεσαλώνει όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς η εντατικοποίηση και οι απλήρωτες υπερωρίες χτυπάνε κόκκινο. Αντίστοιχα φαινόμενα υπάρχουν και σε άλλα τμήματα και ομάδες, είτε για να βγει το project (έργο), είτε για να γίνει το release (παράδοση του έργου), φαινόμενο που με την τηλεργασία φαίνεται να έχει πάρει μαζικές διαστάσεις».

Όλες οι προσπάθειες από την εταιρία, τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «για να μας πείσουν να “ενθουσιαστούμε” από τις αναγγελίες περί “νέων ευκαιριών”, έπεσαν στο κενό. Δεν πείστηκαν ούτε οι ίδιοι οι ομιλητές! Έχουμε πλούσια πείρα από τον περσινό Μάρτη και τα μέτρα που ήρθαν “εν μία νυκτί” υπό το πρόσχημα του COVID-19».

Σημειώνεται ότι η SG Digital πρόσφατα βραβεύτηκε για το εργασιακό της περιβάλλον, μέσα από τον γνωστό θεσμό «Great Place to Work». Η εταιρία ήταν μέσα στην λίστα με τα 10 Best Workplaces™στην Ελλάδα, στην κατηγορία με τις εταιρίες που διαθέτουν πάνω από 250 εργαζομένους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάος στην OpenBet: Απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία και εκβιασμοί για αλλαγή συμβάσεων

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =