αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕταιρία δίνει αμοιβή 2.400 ευρώ, για να κλείσεις τα social media σου για δύο μήνες

Εταιρία δίνει αμοιβή 2.400 ευρώ, για να κλείσεις τα social media σου για δύο μήνες

Εσύ πόσο εξαρτημένος είσαι από τα social media; ‘Η μάλλον: Θα μπορούσες να μείνεις μακριά τους για δύο μήνες; Αν σου δίνανε χρήματα;

Ένα τέτοιο πείραμα θέλει να κάνει η εφαρμογή Uptime. Και αναζητά κάποιον που θα κάνει «αποτοξίνωση» από τα social media για δύο μήνες, και θα πάρει ως αμοιβή 2.000 Λίρες (περίπου 2.400 ευρώ).

«Στην Uptime θέλουμε να ανακαλύψουμε τον αντίκτυπο που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το «doomscrolling» στην παραγωγικότητα, την ευημερία και την αυτο-ανάπτυξη ενός ατόμου, επομένως τους επόμενους δύο μήνες θα διεξάγουμε μια μελέτη για να ανακαλύψουμε ακριβώς αυτό. Και για να βοηθήσουμε στην έναρξη της έρευνάς μας, θέλουμε να πληρώσουμε έναν… ομολογημένο λάτρη των social media για να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες για δύο μήνες» λέει η εταιρία.

«Δεν είμαστε καθόλου κατά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά βλέπουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από το «doomscrolling», όπου οι άνθρωποι απλώς καταναλώνουν αρνητικές ειδήσεις και απόψεις» σημειώνεται στην σχετική αγγελία.

Αυτός που θα επιλεγεί, θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί όλα τα socia media, για την περίοδο των 8 εβδομάδων.

Παράλληλα, θα πρέπει να απαντά συχνά σε ερωτηματολόγια και θα του ζητηθεί να κρατήσει -γραπτώς αλλά και με βίντεο- ημερολόγιο όλης της εμπειρίας του. «Θέλουμε να ανακαλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορούμε για το πόσο χρόνο μπορεί να ξοδέψει ένα άτομο, βελτιώνοντας τον εαυτό ή τις γνώσεις του, μαζί με την ευεξία και την παραγωγικότητά του, εφόσον μειώσει τον χρόνο που ξοδεύει στα social media» λέει η εταιρία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την αίτηση τους εδώ.

Deadline για τις αιτήσεις στις 21 Φεβρουαρίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =