αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕσύ που ρίχνεις τα χρήματα σου; Ο άνθρωπος πίσω από το «Μεγάλο Σορτάρισμα», λέει ότι βρήκε την επόμενη μεγάλη φούσκα

Εσύ που ρίχνεις τα χρήματα σου; Ο άνθρωπος πίσω από το «Μεγάλο Σορτάρισμα», λέει ότι βρήκε την επόμενη μεγάλη φούσκα

O Michael Burry έχτισε την φήμη και τον πλούτο του «ποντάροντας» ενάντια στην φούσκα των ακινήτων. Η ιστορία του έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από το βιβλίο και την ταινία «Το μεγάλο Σορτάρισμα».

Τώρα έχει βάλει στο μικροσκόπιο του τα κρυπτονομίσματα. Θεωρώντας ότι είναι η επόμενη μεγάλη φούσκα.

«Οκ, δεν το έχω ξανακάνει αυτό ποτέ. Πώς σορτάρει κανείς ένα κρυπτονόμισμα;», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ζητώντας πληροφορίες για τα διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα του short επί των κρυπτονομισμάτων.

«Σε τόσο ευμετάβλητες καταστάσεις, συνήθως πιστεύω ότι είναι καλύτερο να μην σορτάρει κανείς. Αλλά λέω δυνατά τις σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό», εξήγησε.

Όπως σημειώνει το Business Insider, ο Burry στη συνέχεια έσβησε το tweet, κάτι που συνηθίζει να κάνει, αφού όπως λέει δεν θέλει ο λογαριασμός του να γίνεται «όχημα» για τη διαφήμιση όλων εκείνων που απαντούν στα tweets του για να κερδίσουν κάτι από τη μεγάλη δημοτικότητά του.

«Τα bots του crypto και των memes απαντούν στους δημοφιλείς λογαριασμούς πολύ μαζικά για τη διαφήμιση. Όταν σβήνω τα tweets, τους αποκρούω. Όταν κάνω τον λογαριασμό μου private αποκτώ εργαλεία για να τους αποθαρρύνω», εξήγησε ο Burry. Και πρόσθεσε: «Όμως είναι συνταρακτική, αυτή η ‘θρησκεία’ των πραγματικών και των fake ανθρώπων.  Η κερδοσκοπία πιθανότατα ξεπερνά ό,τι έχουμε δει στην ιστορία».

Ο fund manager έχει επικρίνει κατ΄ επανάληψη τα κρυπτονομίσματα φέτος, προειδοποιώντας ότι το bitcoin είναι μία «κερδοσκοπική φούσκα» η οποία τροφοδοτείται από τεράστιες ποσότητες δανεισμού και είναι ευάλωτη στις διαθέσεις των κυβερνήσεων.  

Μάλιστα συγκρίνει τον ενθουσιασμό γύρω από το bitcoin και τα meme stocks με τη φούσκα των ακινήτων στα μέσα του 2000 και τη φούσκα με το dot-com. «Ο κερδοσκοπικός πυρετός τα έχει φέρει σε παράλογα ύψη, η πτώση θα είναι δραματική και επώδυνη», έχει πει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + eight =