αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕσωτερικά emails δείχνουν ότι οι υπάλληλοι του FB γνώριζαν για το σκάνδαλο Cambridge Analytica 2 χρόνια πριν

Εσωτερικά emails δείχνουν ότι οι υπάλληλοι του FB γνώριζαν για το σκάνδαλο Cambridge Analytica 2 χρόνια πριν

Η Facebook δημοσίευσε εσωτερικά emails που ρίχνουν νέο φως στο πώς ακριβώς η Cambridge Analytica βρέθηκε στο ραντάρ των εργαζομένων της, περισσότερα από δύο χρόνια νωρίτερα από τη στιγμή που τα παραβιασμένα δεδομένα πυροδότησαν τη χειρότερη κρίση στην ιστορία του κοινωνικού δικτύου.

Το NBC απέκτησε πρόσβαση σε αντίγραφο διαλόγου εργαζομένων της Facebook οι οποίοι συζητούσαν πώς οι πολιτικοί εταίροι απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία δημοσίευσε το αντίγραφο λιγότερο από μία ώρα αργότερα.

Ο διάλογος φανερώνει ότι οι υπάλληλοι συζητούσαν για μια έρευνα πάνω σε πιθανή παραβίαση δεδομένων από πολιτικούς εταίρους τον Σεπτέμβριο του 2015 αφότου είχε γίνει γνωστό από ένα πρόσωπο που δεν εργαζόταν για την Facebook.

Το πρόσωπο αυτό, αναφέρει σε ένα μήνυμα με ημερομηνία 22 Σεπτεμβρίου ότι η Cambridge Analytica είναι “η μεγαλύτερη και πιο επιθετική εταιρεία στη συντηρητική πλευρά” της βιομηχανίας “ταιριάζοντας τα κοινωνικά δεδομένα με τα αρχεία των ψηφοφόρων”.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 11 =