αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕΣΠΑ: Μπόνους έως 1.800 ευρώ στις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας

ΕΣΠΑ: Μπόνους έως 1.800 ευρώ στις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας

Bonus από 1.000 έως 1.800 ευρώ θα λάβουν οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας που θα ενταχθούν σε νέα δράση του ΕΣΠΑ. Η συγκεκριμένη δράση, η οποία θα δέχεται αιτήσεις από τις 27 Ιανουαρίου, αφορά την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19 και τη διασφάλιση της βιωσιμότητά των επιχειρήσεων.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης που έγιναν το 2019 και έως του ποσού των 1.800 ευρώ όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο Ε3 της επιχείρησης, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 1.000 ευρώ και μέγιστο τα 1.800 ευρώ.

Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το παραπάνω ποσοστό (50%) προκύπτουν από το άθροισμα:

• των Αγορών Εμπορευμάτων Χρήσης

• του συνόλου των Ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση(πλην αυτών που καταβλήθηκαν για Αγροτικές-Βιολογικές δραστηριότητες)

• των Αγορών Α’ Υλών και Υλικών Χρήσης

• του συνόλου των Δαπανών για Παροχή Υπηρεσιών

• του συνόλου των Παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε Αγροτικές-Βιολογικές δραστηριότητες)

• των Διαφόρων Λειτουργικών Εξόδων (πλην αυτών που αφορούν Αγροτικές-Βιολογικές δραστηριότητες)

Σε περίπτωση που το άθροισμα των εξόδων είναι μικρότερο των 10.000 ευρώ και μεγαλύτερο των 3.600 ευρώ, η αναλογούσα δημόσια χρηματοδότηση διαμορφώνεται στα 1.800 ευρώ, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μικρότερο ή ίσο των 3.600 ευρώ και μεγαλύτερο ή ίσο των 2.000 ευρώ η αναλογούσα δημόσια χρηματοδότηση προκύπτει από το άθροισμα των εξόδων πολλαπλασιαζόμενο με 50%.

Δυνατότητα ένταξης στη δράση, η οποία είναι συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, έχουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και να έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2019. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − two =