αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕρευνητές ανακάλυψαν τον τρόπο για να έχουμε μπαταρίες που διαρκούν 100 φορές περισσότερο

Ερευνητές ανακάλυψαν τον τρόπο για να έχουμε μπαταρίες που διαρκούν 100 φορές περισσότερο

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μισούρι ανέπτυξαν ένα νέο υλικό, του οποίου τα φυσικά χαρακτηριστικά το καθιστούν ιδανικό για χρήση σε ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτό διαθέτει μαγνητικές ιδιότητες, ενώ η δομή του είναι κυψελοειδής.

Το υλικό θα μπορούσε να επιτρέψει τη διευθέτηση δύο σημαντικών ζητημάτων της σύγχρονης ηλεκτρονικής, δηλαδή αυτών της κατανάλωσης ενέργειας και της διαχείρισης της εκλυόμενης θερμότητας. Ο Deepak K. Singh, Καθηγητής Φυσικής και Αστρονομίας, εξήγησε:

“Οι δίοδοι ημιαγωγών και οι ενισχυτές, που συνήθως κατασκευάζονται από πυρίτιο ή γερμάνιο, είναι βασικά δομικά στοιχεία των σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών. Μια δίοδος κανονικά άγει προς μια δεδομένη κατεύθυνση και, όταν η τάση αναστρέφεται, το ρεύμα διακόπτεται. Αυτή η εναλλαγή επιφέρει σημαντική απώλεια ενέργειας, ή εξαντλεί την πηγή ισχύος, με αποτέλεσμα να επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αντικαθιστώντας τον ημιαγωγό με ένα μαγνητικό σύστημα, πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ενεργειακά αποδοτική συσκευή, η οποία θα καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια και θα έχει προηγμένες δυνατότητες.”

Σε σχετική έκθεση των ερευνητών αναφέρεται συγκεκριμένα ότι χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία τους, η αυτονομία των συσκευών “θα μπορούσε να εκατονταπλασιαστεί”.

Επιπλέον, οι επιστήμονες τονίζουν ότι το νέο υλικό θα μπορούσε να βελτιώσει τη θερμική συμπεριφορά υποσυστημάτων ηλεκτρονικών συσκευών όπως οι επεξεργαστές και άλλα ολοκληρωμένα κυκλώματα.

Το Πανεπιστήμιο του Μισούρι έχει ήδη αιτηθεί για κατοχύρωση πατέντας σχετικής με το νέο υλικό, ενώ αναφέρεται ότι ήδη γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη εμπορικών υλοποιήσεών του.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − thirteen =