αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΕργαζόταν σε κατασκευαστική, αλλά αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό της brand: Η ιδρύτρια του Fylaki μιλά στο It’s Possible

Εργαζόταν σε κατασκευαστική, αλλά αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό της brand: Η ιδρύτρια του Fylaki μιλά στο It’s Possible

Πως μπορούν να συνυπάρχουν μέσα σε ένα story: μια γεωλόγος, μια κατασκευαστική εταιρία και ένα brand με τσάντες; Έτσι ξετυλίγεται η ιστορία πίσω από το brand Fylaki. Το οποίο ξεκίνησε από την Ικαρία και δημιουργεί ιδιαίτερες τσάντες.

Δημιουργός του brand είναι η Ελένη Λογοθέτη, η οποία πριν εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρία, όμως μέσα στην κρίση πήρε την απόφαση να ξεκινήσει κάτι δικό της. Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το τι περιλαμβάνει το brand της, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να ξεκινήσει κάτι δικό της, ενώ εξηγεί και ποια είναι, κατά την γνώμη της τα απλά πράγματα που κάνουν τη διαφορά στη ζωή. Άλλωστε η φιλοσοφία πίσω από το Fylaki συνοψίζεται στη φράση «Keep space for simple things and feel free».

Με τι ασχολούσασταν πριν, και πως προέκυψε η ιδέα για το brand σας;

Η ιδέα για το FYLAKI, προέκυψε στην Ικαρία. Έναν τόπο που αγαπώ πολύ και που νιώθω πολύ τυχερή που τον γνώρισα, παρόλο που δεν κατάγομαι από εκεί.

Το FYLAKI λοιπόν, είναι η ονομασία της παραδοσιακής τσάντας της Ικαρίας. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν το φυλάκι (από το ρήμα φυλάω-αποθηκεύω) για τις καθημερινές τους ανάγκες. Εμείς διατηρήσαμε το άνετο design, την απλότητα και την μεγάλη χωρητικότητα της παραδοσιακής αυτής τσάντας και δημιουργήσαμε το σύγχρονο FYLAKI για την ζωή στην πόλη αλλά και τις εκδρομές.

Πριν από την ιδέα και την απασχόλησή μου με το FYLAKI , εργαζόμουν σαν γεωλόγος σε μια κατασκευαστική εταιρεία.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ξεκινά κάποιος μια δική του επιχείρηση από ένα νησί; Και μάλιστα μέσα στην κρίση

Είναι πρακτικά δύσκολο στην εποχή μας να ξεκινήσει κάποιος μια δική του επιχείρηση αλλά ταυτόχρονα αυτή η δυσκολία, εμένα προσωπικά με έκανε πιο συνεπή και πιο αποφασισμένη . Από την στιγμή που είχα μια ολοκληρωμένη ιδέα, που ολοκληρωμένη στο δικό μου το μυαλό σημαίνει ότι είναι μια ιδέα που έχει ιστορία ,καλό προιον και δυνατότητες εξέλιξης, ένιωσα τόσο καλυμμένη συναισθηματικά και τόσο έντονη την επιθυμία για δημιουργία που πολλές φορές πια έχω πει ευτυχώς πέτυχα την ‘εποχή της κρίσης’.

Πέρα από τα έτοιμα προϊόντα σας, παρέχετε και τη δυνατότητα custom παραγγελίας. Τι ακριβώς επιλογές έχει ένας πελάτης δηλαδή; Και επίσης θέλω να ρωτήσω αν έχει υπάρξει κάποια custom παραγγελία που να σας έκανε εντύπωση

Φυσικά και υπάρχει δυνατότητα custom παραγγελίας. Δεν αλλαζουμε το design και το πατρόν αλλά μπορεί ο καθένας να παίξει με τους συνδιασμούς των χρωμάτων καθώς και με τις διαστάσεις της τσάντας ανάλογα με τις ανάγκες του.

Η καλύτερη custom παραγγελία που μου έχουν ζητήσει είναι το FYLAKI junior, για είναι πιτσιρίκι τεσσάρων ετών!

Η Ελένη Λογοθέτη

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να υπάρχει μια τάση με τα σακίδια γενικότερα. Από την παραλία, μέχρι και σε business εμφανίσεις. Εσείς τι εικόνα έχετε; Είναι ένα trend που ήρθε για να μείνει;

Τα σακίδια ελπίζω να ήρθαν για να μείνουν! Είναι το είδος της τσάντας που συνδυάζει άνεση και στυλ και μπορεί να φορεθεί από γυναίκες και άντρες. Γενικότερα υπάρχει μια τάση στο να νιώθουμε άνετα με όλα όσα κάνουμε και κατ’ επέκταση με όλα όσα φοράμε. Προσωπικά θα υποστηρίζω αυτήν την τάση για πολύ καιρό ακόμα..!

Όπως έχετε πει σε παλαιότερη συνέντευξη σας, η φιλοσοφία πίσω από το brand σας συνοψίζεται στη φράση «Keep space for simple things and feel free». Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα απλά πράγματα που κάνουν τη διαφορά στη ζωή μας;

Tα απλά πράγματα στην ζωή είναι οι ζεστές και αληθινές σχέσεις , ο ήλιος, το βουνό , η θάλασσα, η κουβέντα.. όλα αυτά τα απλά όμως, δεν είναι πάντα εύκολο να τα απολαύσουμε αληθινά , και πρέπει μέσα στην τρελή μας καθημερινότητα να κρατάμε λίγο χώρο και για αυτά .. γι΄ αυτό και το keep SPACE for SIMPLE things and feel FREE..

Kαι εγώ, ακόμα το προσπαθώ.

Σε τι φάση είναι αυτή τη στιγμή το project σας και ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Αυτόν τον καιρό είναι ολοκληρωμένες και οι 3 σειρές του brand μας και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό.
Υπάρχει η σειρά FYLAKI BASIC , στην οποία θα βρείτε σακίδια και νεσεσέρ από βαμβακερά καραβόπανα , σε πολλά χρώματα και σχέδια . Τα υφάσματα της συγκεκριμένης σειράς είναι ελληνικά .

Επίσης υπάρχει η δερμάτινη σειρά μας, ATHERAS COLLECTION, στην οποία επίσης παίζουμε πολύ με χρώματα και σχέδια και τέλος η ολοκαίνουρια σειρά μας RAXOUNIA COLLECTION που αποτελείται από αδιάβροχα σακίδια και νεσεσέρ σε pale αλλά και neon αποχρώσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − seven =