αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕργαζόμενοι της Τρ. Πειραιώς προς την Διοίκηση: Μετά τη χτεσινή μαζική απεργία μας, τώρα ελάτε να συζητήσουμε σε άλλη βάση

Εργαζόμενοι της Τρ. Πειραιώς προς την Διοίκηση: Μετά τη χτεσινή μαζική απεργία μας, τώρα ελάτε να συζητήσουμε σε άλλη βάση

Ανακοίνωση έβγαλε ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, μετά τη χτεσινή προγραμματισμένη απεργία. «Με ιστορικά ποσοστά μεγάλης συμμετοχής πραγματοποιήθηκε η απεργία της 21/6 που προκήρυξε ο Σύλλογός μας και συμμετείχαν και οι υπόλοιποι σύλλογοι στην Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το μήνυμα της απεργίας» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με ιστορικά ποσοστά μεγάλης συμμετοχής πραγματοποιήθηκε η απεργία της 21/6 που προκήρυξε ο Σύλλογός μας και συμμετείχαν και οι υπόλοιποι σύλλογοι στην Τράπεζα Πειραιώς.

Παράλληλα, μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το μήνυμα της απεργίας.

Για πρώτη φορά οι συνάδελφοι με τη μαζική συμμετοχή τους, εξέθεσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της Τράπεζας για το προσωπικό και απαίτησαν την υπογραφή ικανοποιητικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Οι συνάδελφοι που απήργησαν και αποτελούν την ενεργή δύναμη του Συλλόγου, θα έχουν την απόλυτη υποστήριξη και συμπαράστασή μας και θα αποτελέσουν τον οδηγό μέχρι να υπερνικηθεί ο φόβος σε όλους τους εργαζόμενους.

Η επιτυχημένη απεργία είχε σαν πρώτο αποτέλεσμα τον άμεσο προσδιορισμό συνάντησης με τη Διοίκηση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων την Πέμπτη 23/6.

Το μήνυμα της απεργίας προς τη Διοίκηση, είναι σαφές. Οι εργαζόμενοι, που αποτελούν την μοναδική πηγή κέρδους της Τράπεζας, ζητούν αξιοπρέπεια και σεβασμό στην εργασία. Όσοι αντιλαμβάνονται τους εργαζόμενους μονοδιάστατα ως κόστος, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους, καθώς Τράπεζα χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους, νομοτελειακά θα οδηγηθεί στην παρακμή.

Την Πέμπτη 23/6, επανερχόμαστε στο τραπέζι του διαλόγου από άλλη βάση. Οι εργαζόμενοι μετά τη χθεσινή απεργία, απαιτούμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. H Τράπεζα πρέπει να παραστεί με διάθεση για υπογραφή σύμβασης και ικανοποίησης του πλαισίου των διεκδικήσεων μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση παραμένουμε έτοιμοι για επόμενες κινητοποιήσεις, μέχρι την υπογραφή σύμβασης, παραμένουμε έτοιμοι να «ξανασπάσουμε» τα ιστορικά υψηλότερα ποσοστά της χθεσινής απεργίας.

Ενάντια στο φαύλο κύκλο της συρρίκνωσης και της μείωσης των θέσεων εργασίας, απαντάμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, που θα εμπεριέχει όλους τους εργαζόμενους, με σταθερή ανάπτυξη της Τράπεζας, με περισσότερο ικανοποιημένους πελάτες, με ισχυρή θέση της Τράπεζας στο κοινωνικό σύνολο και όχι απέναντι του.

Είμαστε η μεγαλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα, επειδή είμαστε η Τράπεζα όλων και όχι των λίγων.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται, συνεχίζουμε όλοι μαζί!

ΥΓ. Στα ευτράπελα της χθεσινής ημέρας:

Στα καταστήματα στα οποία απήργησαν οι ταμίες, έγινε προσπάθεια προκειμένου να αναπληρωθούν, ώστε να λειτουργήσουν τα καταστήματα. Ο ρόλος του ταμία που η Τράπεζα έχει στοχοποιήσει με πρόσχημα την ψηφιοποίηση, ήταν και ο απαιτούμενος ρόλος για να λειτουργήσουν τα καταστήματα την χθεσινή ημέρα. Επανεξετάστε το σχεδιασμό της Τράπεζας σε ρεαλιστική βάση, αναγνωρίζοντας την αξία όλων των εργασιακών ρόλων και όχι μόνο των πωλησιακών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Στέλιος Μουλακάκης            Βάιος Νάκος»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + fifteen =