αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά ψυχολογικά τρικ που θα σου φανούν χρήσιμα στη ζωή σου

Επτά ψυχολογικά τρικ που θα σου φανούν χρήσιμα στη ζωή σου

Υπάρχουν μερικά ψυχολογικά τρικ που μπορεί να τα εφαρμόσει εύκολα ο καθένας και να τον βοηθήσουν στην διαδρομή του. Είτε την επαγγελματική, είτε την προσωπική. Απλές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα τους άλλους, να γίνεις πιο συμπαθής και να πετύχεις τους σκοπούς σου. Επτά τέτοια ψυχολογικά τρικ θα δεις παρακάτω.

1 | Μπορείς να δημιουργήσεις θετική εντύπωση σε κάποιον που μόλις γνώρισες, μόνο από την χειραψία. Αρκεί να μην είναι παγωμένα τα χέρια σου. Έχει -επιστημονικά αποδειχθεί- ότι τα ζεστά χέρια έχουν θετική επίδραση στον δέκτη.

2 | Κοιτώντας κάποιον στα μάτια και γέρνοντας ελαφρά το κεφάλι σου προς αυτόν, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνεις πειστικός. Μην το παρακάνεις βέβαια.

3 | Παρατήρησε το χρώμα ματιών του συνομιλητή σου κατά τη διάρκεια μίας κουβέντας. Δεν πρόκειται να μάθεις κάποια σημαντική πληροφορία αλλά είναι μία τεχνική για να έχεις όσο το δυνατόν αποδοτικότερο eye contact. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να είσαι πιο φιλικός.

4 | Τα πόδια είναι ένας αξιόπιστος δείκτης για το τι σκέφτεται κάποιος. Για παράδειγμα, αν πλησιάζεις δύο άτομα που μιλούν και αυτά απλώς γείρουν τον κορμό του σώματός τους προς το μέρος σου και όχι όλο τους το κορμί, τότε μάλλον αδιαφορούν για την παρουσία σου. Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Αν λοιπόν σου μιλάει κάποιος και θέλεις να δείξεις ότι τον προσέχεις, στρέψε όλο σου το σώμα προς τα αυτόν.

5 | Όταν ένα γκρουπ ανθρώπων ξεκινήσει να γελά, τότε κάποιος θα κοιτάξει ενστικτωδώς εκείνον με τον οποίο νιώθει πιο κοντά. Αυτός είναι και ένας τρόπος για να μάθεις ποιος έχει την κοντινότερη σχέση με κάποιον άλλον.

6 | Εκμεταλλεύσου τη δύναμη της σιωπής. Αν κάποιος σου δώσει μία μη ικανοποιητική απάντηση για οτιδήποτε, συνέχισε να τον κοιτάς στα μάτια, χωρίς να πεις τίποτα. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι θα νιώσει πιεσμένος, θα συνεχίσει να μιλά και ενδεχομένως θα αποκαλύψει περισσότερα.

7 | Όσο εύκολο ή δύσκολο κι αν είναι, το να θυμάσαι το όνομα κάποιου, λειτουργεί αυτομάτως ως αβαντάζ. Αν μάλιστα το επαναλάβεις σε μία συζήτηση, εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση και συμπάθεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =