αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά ψυχολογικά τρικ που θα σου φανούν χρήσιμα σε διάφορες περιστάσεις

Επτά ψυχολογικά τρικ που θα σου φανούν χρήσιμα σε διάφορες περιστάσεις

Είναι μερικές απλές κινήσεις που μπορούν να σου φανούν χρήσιμες μέσα σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά και σε μια παρέα. Η ψυχολογία πάντα παίζει σημαντικό ρόλο. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 7 ψυχολογικά τρικ που μπορείς να χρησιμοποιείς για να παίρνεις πιο εύκολα αυτό που θες.

1# Όποτε νευριάζει κάποιος και υψώνει υπερβολικά τη φωνή του, προσπάθησε να μείνεις ήρεμος. Εκείνος ίσως θα εκνευριστεί περισσότερο, αλλά μετά από λίγο θα αντιληφθεί ότι ξεπέρασε τα όρια.

2# Όταν κάνεις κάτι που σου προκαλεί άγχος και εμπεριέχει ένα μεγάλο ρίσκο μάσα μία τσίχλα ή φάε κάτι. Ο εγκέφαλος έχει συνδέσει το φαγητό με μια κατάσταση ασφάλειας, οπότε θα απελευθερώσει «τοξίνες ηρεμίας».

3# Κάθε φορά που είσαι σε μια παρέα και γελάτε, κοιτάς ασυναίσθητα αυτόν που αισθάνεσαι πιο κοντά σου και ότι θα αντιληφθείτε με τον ίδιο τρόπο το αστείο.

4# Όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά, υπάρχει τρόπος να σε συμπαθήσει. Ρίξε έντονο βλέμμα στα μάτια τους εστιάζοντας στο χρώμα. Οι άνθρωποι τείνουν να συμπαθούν αυτούς που τους προσέχουν τόσο πολύ.

5# Για να καταφέρεις να σου κάνουν τη χάρη που θες, φρόντισε να ζητήσεις πρώτα δύο μεγαλύτερες χάρες. Αν στις αρνηθούν, τότε θα τους κάνεις πιο δύσκολο να πουν και τρίτο όχι.

6# Εάν προβλέπετε ότι ο προϊστάμενός σας πρόκειται σας κάνει αρνητικά σχόλια σε μια συνάντηση, καθίστε κοντά του. Με βάση την ψυχολογία, έχει αποδειχτεί ότι είναι δύσκολο να μιλήσεις άσχημα για κάποιον ή να είσαι επιθετικός, όταν αυτός κάθεται πολύ κοντά σου.

7# Αν θέλετε να κάνετε εντύπωση σε κάποιον και μάλιστα θετική, δοκιμάστε να επαναλάβετε το όνομά του σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν ακούμε το όνομά μας, αισθανόμαστε ότι κάποιος μας απευθύνεται προσωπικά και ‘συνδεόμαστε’ πιο άμεσα μαζί του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νησί που δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο: Πως είναι να δουλεύεις με το laptop σου από τις Σπέτσες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =