αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά χρήσιμες προτεραιότητες που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου

Επτά χρήσιμες προτεραιότητες που πρέπει να βάλεις στη ζωή σου

Όλοι έχουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό ωρών μέσα στην ημέρα. Και υπάρχει μόνο ένας ορισμένος αριθμός ημερών μέσα σε μια εβδομάδα, συγκεκριμένες εβδομάδες μέσα σε έναν μήνα και αριθμός μηνών μέσα σε ένα έτος. Όσο κι αν θα θέλαμε να μπορούσαμε να σταματήσουμε τον χρόνο, συνεχίζει ακατάπαυστα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνουμε συνειδητές αποφάσεις για το πώς περνάμε τον χρόνο που έχουμε. Δεν μπορούμε να τα χωρέσουμε όλα.

Πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες. Οι προτεραιότητες του καθενός είναι ελαφρώς διαφορετικές. Αλλά αν δεν είστε απολύτως σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, μπορεί να βρείτε τις παρακάτω προτάσεις χρήσιμες. Είναι 7 προτεραιότητες που μπορείς να βάλεις στη ζωή σου, έτσι όπως τις παραθέτει το αμερικανικό aconsciousrethink.com.

1# Οικογένεια. Αυτό μπορεί να είναι ένα κλισέ, αλλά η οικογένεια πρέπει να είναι στη λίστα σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή θα είναι απαραίτητα η βιολογική σας οικογένεια. Υπάρχουν «οικογένειες» όλων των σχημάτων και μεγεθών, και είναι όλες εξίσου σημαντικές. Τα άτομα που θεωρείτε ότι είναι η οικογένειά σας πρέπει να είναι πάντα βασική προτεραιότητα στη ζωή σας. Οι αναμνήσεις που φτιάχνεις μαζί τους θα είναι τα πράγματα που θα εκτιμήσεις πάνω από οτιδήποτε άλλο. Σταθείτε επίσης δίπλα τους όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

2# Φιλίες. Μερικοί άνθρωποι βλέπουν τους στενότερους φίλους τους ως οικογένεια. Αλλά ακόμα κι αν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε μια δυνατή πραγματική οικογένεια, οι καλές σας φιλίες θα πρέπει να είναι εξίσου σημαντικές για εσάς. Τείνουμε να περιμένουμε από τις φιλίες να μπορούν να ανταπεξέλθουν μόνοι τους, αλλά αν θέλουμε να ευδοκιμήσουν, θα πρέπει να αφιερώσουμε ενέργεια σε αυτές. Οι φίλοι είναι οι άνθρωποι από τους οποίους μαθαίνουμε, γελάμε και απευθυνόμαστε για υποστήριξη και συμβουλές όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Χωρίς αυτούς, η ζωή θα ήταν πολύ φτωχότερη.

3# Κοινότητα. Εκτός από τους φίλους και την οικογένεια, πρέπει να νιώθουμε ότι είμαστε μέρος σε κάτι. Πρέπει να οικοδομήσουμε σχέσεις μέσα στις κοινότητες. Αυτό μπορεί να είναι τοπικές κοινότητες με βάση την τοποθεσία ή ένα κοινό ενδιαφέρον. Αλλά στην εποχή μας, μπορούμε επίσης να καλλιεργήσουμε υπέροχες, υποστηρικτικές digital κοινότητες.

4# Υγεία. Όσο σημαντικές κι αν είναι οι σχέσεις, τίποτα από αυτά δεν θα έχει σημασία αν δεν είστε υγιείς στο μυαλό και στο σώμα. Πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στη δική σας υγεία. Χωρίς αυτό, δεν θα έχετε τίποτα απολύτως. Ακούστε το σώμα σας και σημειώστε τα προειδοποιητικά σημάδια που σας δίνει. Δώστε του την τροφή που χρειάζεται και τον σεβασμό που του αξίζει. Ασκηθείτε, κοιμηθείτε, τονώστε το μυαλό σας, τραφείτε καλά και θυμηθείτε: Τα πάντα με μέτρο.

5# Χρηματική ασφάλεια. Τα χρήματα από μόνα τους δεν πρέπει να είναι προτεραιότητα στη ζωή. Αλλά χρειαζόμαστε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για να αισθανόμαστε ασφάλεια. Επομένως, τα οικονομικά σας πρέπει να είναι προτεραιότητα ως μέσο για την επίτευξη ενός επιπέδου ασφάλειας. Απλώς μην το αφήσετε να γίνει η μοναδική σας εστίαση.

6# Πρόοδος. Το χειρότερο στη ζωή είναι να μένεις «βαλτωμένος». Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Προσπάθησε να εξελίσσεσαι συνεχώς και να παίρνεις νέες γνώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είναι σε μία φάση συνεχούς μάθησης. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να αναπτύξετε νέες δεξιότητες ή να αρχίσετε να μαθαίνετε νέα πράγματα, είτε αυτοδίδακτοι είτε μέσω ενός δομημένου μαθήματος. Βάλτε ως προτεραιότητα να μαθαίνετε συνεχώς κάτι νέο, όποια μορφή κι αν πάρει, και η ζωή δεν θα είναι ποτέ βαρετή.

7# Διασκέδαση. Ολοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι δεν έχει πολύ νόημα στη ζωή αν δεν την απολαμβάνουμε. Κάνε λοιπόν προτεραιότητα την απόλαυση της κάθε μέρας. Σίγουρα, θα υπάρξουν στιγμές που θα εργάζεστε απίστευτα σκληρά και στιγμές που είστε πεσμένοι, αλλά προσπαθήστε να βλέπετε την ομορφιά κάθε μέρας και να μην παίρνετε τη ζωή πολύ στα σοβαρά. Ξεχάστε τα υλικά αγαθά και επικεντρωθείτε στο να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Φτιάξτε αναμνήσεις που θα σας κάνουν να γελάτε όποτε τις σκέφτεστε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε συνηθισμένες φράσεις που χρησιμοποιούν οι χειριστικοί άνθρωποι για να καμουφλαριστούν

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 13 =