αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά τρόποι για να γίνεσαι πιο έξυπνος κάθε εβδομάδα

Επτά τρόποι για να γίνεσαι πιο έξυπνος κάθε εβδομάδα

Για να γίνεις πετυχημένος στην επιχειρηματικότητα -και σε άλλα πεδία- χρειάζεσαι ένα εύστροφο μυαλό που να αντιδρά στα προβλήματα γρηγορότερα και πρέπει να είσαι ικανός στο να κατανοείς αυτά που έρχονται στον δρόμο σας.

Εν ολίγοις, η ικανότητά σας να πετύχετε, συχνά καθορίζεται από το πόσο έξυπνοι είστε.

Με την εξάσκηση, ο καθένας μπορεί να αυξήσει τη βάση γνώσεών του και να μάθει νέες δεξιότητες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ενισχύσετε τις γνωστικές σας δεξιότητες και να επεκτείνετε τη νοητική σας ικανότητα. Πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο κάθε μέρα μαθαίνοντας κάτι νέο. Όσο περισσότερα μαθαίνουμε και όσο πιο βαθιά κατανοούμε, τόσο περισσότερο μπορούμε να βελτιώσουμε την απόδοση του εγκεφάλου μας.

Αλλά πρακτικά τι μπορείς να κάνεις; Η παρακάτω λίστα έχει δημιουργηθεί από το αμερικανικό Entrepreneur.com και περιλαμβάνει 7 τρόπους για να «γυμνάζετε» το μυαλό σας και να γίνεστε πιο έξυπνοι κάθε εβδομάδα.

1# Διάβασε βιβλία. Το έχουμε ξανά πει: Αυτή είναι μία συνήθεια που έχουν οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες στον κόσμο. Η ανάγνωση βιβλίων είναι ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους αποκτούμε γνώση και μαθαίνουμε πληροφορίες. Μέσα από την ανάγνωση, μπορείτε να ανακαλύψετε νέα πράγματα και να Εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σε οποιοδήποτε θέμα. Το διάβασμα βοηθά επίσης να αναπτύξετε τη δημιουργική σας πλευρά, ενεργοποιώντας τη φαντασία σας.

2# Εστιάστε στην οικοδόμηση μιας βαθύτερης κατανόησης. Το να γίνεις εξυπνότερος απαιτεί περισσότερα από την απλή απορρόφηση πληροφοριών — η αληθινή σοφία προέρχεται από τη βαθιά κατανόηση ενός θέματος. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι ξεπερνούν σταθερά όλους τους άλλους επειδή είναι σε θέση να μαθαίνουν γρήγορα νέες δεξιότητες, να προσαρμόζονται στις αλλαγές και να εργάζονται τόσο συνεργατικά όσο και μόνοι. Χρησιμοποιούν μια βαθιά και ουσιαστική γνώση του κόσμου και μια ευέλικτη νοοτροπία για να κατανοήσουν τα προβλήματα και να βρουν γρήγορα λύσεις. Η βαθιά βάση γνώσεων, τους βοηθά να αποδώσουν.

3# Να ρωτάτε συνεχώς και να αναζητάτε διευκρινίσεις. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να πάρεις νέες γνώσεις. Η καινοτομία ξεκινά πάντα κάνοντας ερωτήσεις και έχοντας περιέργεια. Έχει αξία να κάνεις ερωτήσεις γιατί είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεπερνάμε τα όρια του κόσμου και του μυαλού μας. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να «ακονίζετε» ένα ανοιχτό μυαλό αμφισβητώντας συνεχώς τα πάντα.

4# Διαφοροποιήστε την ημέρα σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε τη νοημοσύνη, είναι η «εκγύμναση» διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου σας. Δεν πρόκειται να γίνεις πιο έξυπνος κάνοντας τα ίδια πράγματα κάθε μέρα. Αν και η ρουτίνα είναι κάτι καλό (έτσι το σώμα σας ξέρει πότε πρέπει να σηκωθεί και πότε είναι η ώρα του ύπνου), δεν πρέπει να βαλτώνετε. Προσκαλώντας μια μικρή… καινοτομία στην καθημερινότητά σας, διατηρείτε τα πράγματα φρέσκα και ενδιαφέροντα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα πάτε σε ένα νέο μέρος για μεσημεριανό γεύμα ή θα πάτε για μια μεσημεριανή βόλτα στην οποία θα δίνετε προσοχή στα αξιοθέατα και τους ήχους γύρω σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το καθημερινό μοτίβο με το οποίο δουλεύετε, βρίσκοντας απλώς νέους τρόπους για να κάνετε τις καθημερινές σας εργασίες.

5# Αφομοίωσε τις μαθημένες πληροφορίες. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε ξανά αυτές τις πληροφορίες που έχετε μάθει, θα σβήσουν γρήγορα από το μυαλό σας. Μετά από λίγες μέρες, ίσως μπορούμε να θυμηθούμε μόνο λίγα από αυτά που μάθαμε αρχικά. Για να αυξήσουμε την ικανότητά μας να θυμόμαστε, πρέπει να αποθηκεύσουμε αυτές τις πληροφορίες στη μακροπρόθεσμη μνήμη μας και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι να τσεκάρουμε συχνά όσα μάθαμε, μέχρι να «κλειδωθούν» στις τράπεζες μνήμης μας. Κάντε σημειώσεις ενώ διαβάζετε ή ερευνάτε κάτι ή αφιερώστε λίγα λεπτά όταν τελειώσετε και σημειώστε τα κύρια σημεία. Στη συνέχεια, αφιερώστε έστω και λίγα λεπτά κάθε μέρα εξετάζοντας αυτό το υλικό.

6# Παρακολουθήστε τις ιδέες σας. Καθώς εργάζεστε για να δημιουργήσετε τη βάση γνώσεών σας, θα δείτε το μυαλό σας να επεκτείνεται και να αναπτύσσεται με νέους τρόπους. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι ξαφνικά γίνατε μια μηχανή ιδεών. Θα αρχίσετε να κάνετε ακόμα και μικρές ανακαλύψεις- οι οποίες θα συνδέονται για να σχηματίσετε τελικά μια ακόμη μεγαλύτερη και καλύτερη ιδέα. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε υπόψη αυτές τις ιδέες. Γράψτε τις, κρατήστε τις κοντά σας και φροντίστε να συνεχίσετε να ανατρέχετε σε αυτές. Θυμηθείτε, ακόμη και οι μεγαλύτερες ιδέες σας είναι εντελώς άχρηστες,  αν δεν τις καταγράψετε για να τις αξιοποιήσετε στη συνέχεια.

7# Άσε το περιθώριο στον εαυτό σου να αλλάξει. Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, μερικές φορές μένουμε πίσω. Υπάρχουν φορές που ακόμη και οι πιο έξυπνοι άνθρωποι αφήνουν τον εαυτό τους να δεσμευτεί με παρωχημένες ή εσφαλμένες ιδέες και τρόπους σκέψης. Για να γίνετε πραγματικά έξυπνοι, πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνει λάθη, να ρισκάρει, να «βουτήξει» στην ευκαιρία και να μάθει από όλες αυτές τις εμπειρίες. Πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να αλλάξει, να είσαι ανοιχτός σε νέα πράγματα και τελικά να γίνεις μια διαφορετική, καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε μαθήματα που θα μάθεις στα 25 σου (και θα σου χρησιμεύσουν για μία ζωή)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 5 =