αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά τρόποι για να έχεις ένα έξτρα εισόδημα το 2022, δουλεύοντας από το δωμάτιο σου

Επτά τρόποι για να έχεις ένα έξτρα εισόδημα το 2022, δουλεύοντας από το δωμάτιο σου

Μπήκαμε σε μία νέα χρονιά. Και μπορεί το τοπίο να είναι πιο απρόβλεπτο από ποτέ, ωστόσο αν κινηθείς σωστά μπορείς να βγάλεις ένα επιπλέον εισόδημα. Από το δωμάτιο του σπιτιού σου, χωρίς να μετακινηθείς. Αρκεί να έχεις ένα laptop και μια σύνδεση στο ίντερνετ. Και φυσικά να αφιερώσεις κάποιες ώρες στην νέα παράλληλη δραστηριότητα σου.

Παρακάτω λοιπόν θα δεις 7 τρόπους για να έχεις ένα έξτρα εισόδημα το 2022. Οι συγκεκριμένες προτάσεις είναι επιλογές από μία μεγαλύτερη λίστα που έφτιαξε το αμερικανικό Entrepreneur.com.

1. Virtual assistant

Στην εποχή μας υπάρχουν αρκετές εταιρίες που είτε δεν έχουν καθόλου φυσικά γραφεία, είτε επιτρέπουν στους εργαζομένους και τους συνεργάτες τους να δουλεύουν εξ αποστάσεως. Μπορείς να γίνεις λοιπόν ένας Virtual assistant. Ο άνθρωπος που μπορεί να κάνει μια σειρά από remote tasks, όπως το να απαντάς σε emails, να μιλάς σε τηλέφωνα ή να είσαι υπεύθυνος για οποιοδήποτε είδους customer services. Ψάξε για ανοιχτές θέσεις σε sites όπως τα Upwork, Indeed.com και Remote.co.

2. Online μαθήματα

Τι γνώσεις και δεξιότητες έχεις που θα μπορούσες να τις διδάξεις online; Αν μιλάς καλά κάποιες ξένες γλώσσες, αν έχεις γνώσεις σε ένα συγκεκριμένο πεδίο ή αν παίζεις καλά κιθάρα, τότε ίσως μπορείς να κάνεις online μαθήματα. Μπορείς να κινηθείς εντελώς αυτόνομα, να χτίσεις την δική σου κοινότητα και στη συνέχεια να κάνεις τα online μαθήματα μέσα από video πλατφόρμες όπως το Skype. ‘Η μπορείς να ψάξεις ευκαιρίες μέσα από πλατφόρμες όπως Skooli, Tutor Me και Tutor.com.

3. Πούλα υπηρεσίες στο Fiverr

Μία από τις πιο γνωστές πλατφόρμες για freelancers. Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε για το πως θα βγάλεις 500 ευρώ τον μήνα μέσα από το Fiverr. Τι υπηρεσίες μπορείς να βρει κάποιος στο Fiverr; Οι επιλογές είναι αμέτρητες. Όπως για παράδειγμα: Web design, SEO, WordPress, στήσιμο online eshops, κατασκευή logo, κατασκευή ebook, κατασκευή blog / site, κατασκευή mobile application, μετάφραση κειμένων, κατασκευή βίντεο, dropshipping, δημιουργία άρθρων, Social Media. Στην εν λόγω πλατφόρμα μπορεί να δημιουργήσει λογαριασμό οποιοσδήποτε, σε όποια χώρα και αν βρίσκεται. Και να αρχίσει να πουλά ή να αγοράζει υπηρεσίες. Το Fiverr κερδίζει χρήματα χρεώνοντας 20% (τους Freelancers) ανα συναλλαγή. Τα χρήματα μπορείς να τα μεταφέρεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό ή στο PayPal Account σου.

4. Ξεκίνα ένα e-commerce site

Το ηλεκτρονικό εμπόριο ανθεί. Ενώ η Amazon ή άλλες μεγάλες πλατφόρμες παίρνουν τη μερίδα του λέοντος, πάντα υπάρχει χώρος για νέες ιδέες. Οι καταναλωτές αγοράζουν κατά κόρον όταν εντοπίσουν καλές προσφορές. Σε παλαιότερη συνέντευξη στο It’s Possible, η Κάτε Χανιώτη είχε παραθέσει μερικά tips για το πως να παίξεις δυνατά στο e-commerce, οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι.

5. Webinars

Επίσης μία επιλογή που κάνουν πολλοί επιχειρηματίες, coaches και experts σε διάφορα πεδία. Μπορείς να δημιουργήσεις την δική σου σειρά από webinars. Και να την αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Και εδώ μπορείς να κινηθείς αυτόνομα ή να αναρτήσεις στο υλικό σου σε εξειδικευμένες πλατφόρμες. Μάλιστα, αυτή είναι και μία επιλογή που σε βάθος χρόνου μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή παθητικού εισοδήματος.

6. Affiliate Marketing

Eνα μοντέλο που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Και έχει αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, με τα social κανάλια που υπάρχουν πλέον. Έχεις, για παράδειγμα, ένα Instagram Account με πολλούς followers; Μπορείς να κλείσεις συνεργασίες με brands που ενδιαφέρονται για αυτό το κοινό, και ανάλογα με τις πωλήσεις που θα κάνεις μέσα από το προφίλ σου, να παίρνεις την σχετική προμήθεια. Όσο περισσότερα αποτελέσματα φέρνεις, τόσο περισσότερα θα είναι και τα χρήματα που θα εισπράττεις. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί επίσης να λειτουργήσει μέσα από ένα κανάλι στο YouTube ή μέσα από ένα blog. Να σημειώσουμε βέβαια ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα χρήματα που θα σου φέρει αυτό το μοντέλο είναι λίγα.

7. Ξεκίνα το δικό σου blog

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε έξω από την λίστα μας αυτή την επιλογή. Άλλωστε, όπως έχουμε ξανά πει, και το It’s Possible ξεκίνησε από το δωμάτιο ενός σπιτιού το 2016. Σήμερα διαβάζεται από 700.000+ αναγνώστες τον μήνα, είναι ένα απολύτως επαγγελματικό project και φυσικά έχει έσοδα. Βρες το θεματολογικό πεδίο που σε ενδιαφέρει και ξεκίνα να δημοσιεύεις περιεχόμενο, με στόχο να αναπτύξεις το δικό σου κοινό. Είναι μάλιστα μία δραστηριότητα η οποία, με δουλειά και συνέπεια, μπορεί να εξελιχθεί ακόμα και σε full-time δουλειά. Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε παραθέσει μερικά συγκεκριμένα tips.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + seven =