αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά στοιχεία που δεν χρειάζονται καθόλου ταλέντο, αλλά μπορούν να σε κάνουν έναν σπουδαίο leader

Επτά στοιχεία που δεν χρειάζονται καθόλου ταλέντο, αλλά μπορούν να σε κάνουν έναν σπουδαίο leader

Συχνά, όταν μιλάμε για έναν σούπερ πετυχημένο άνθρωπο, εστιάζουμε σε ένα πράγμα: Στο φυσικό του ταλέντο. Και ενώ το ταλέντο με το οποίο έχει γεννηθεί κάποιος παίζει έναν ρόλο, δεν είναι αυτό που συνήθως κάνει την διαφορά. Μερικοί από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου στο επιχειρηματικό πεδίο, ξεκίνησαν χωρίς να έχουν κάποιο ξεκάθαρο ταλέντο. Όμως εργάστηκαν, βελτιώθηκαν και κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή.

Το αμερικανικό inc.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι 7 στοιχεία που μπορούν να σε κάνουν σπουδαίο leader και δεν χρειάζονται καθόλου έμφυτο ταλέντο. Οπότε μπορείς να σταματήσεις να κοιτάζεις… το DNA σου για να δεις αν θα γίνεις πετυχημένος ή όχι.

1# Κάνε αυτό που έχεις πει ότι θα κάνεις. Η συνέπεια και η ειλικρίνεια θα κάνουν τους άλλους να σε εμπιστευτούν.

2# Η αποστολή σου ως leader. Να κάνεις τους άλλους να αναπτυχθούν ομαδικά και προσωπικά.

3# Να είσαι το καλό παράδειγμα. Αν οι άλλοι σε βλέπουν ως το καλό παράδειγμα, είναι πολύ πιθανό να σε ακολουθήσουν.

4# Έχε καλό work ethic. Η ηθική στον χώρο εργασίας και ο τρόπος με τον οποίο δουλεύεις, παίζουν επίσης τον ρόλο τους. Και δεν χρειάζεται να είσαι ταλαντούχος, για να είσαι ηθικός.

5# Μετέδωσε θετική ενέργεια. Η αισιοδοξία είναι βασικό γνώρισμα των επιχειρηματιών. Προσπάθησε να την μεταδόσεις σε όλη την ομάδα.

6# Ενεργός ακροατής. Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό. Άκου ενεργά τους άλλους, κάνε ερωτήσεις και προσπάθησε να λύσεις τα προβλήματα τους.

7# Συναντήσεις πρόσωπο-με-πρόσωπο. Αν η πόρτα σου είναι ανοιχτή για τα μέλη της ομάδας σου, θα δημιουργήσεις μια πιο άμεση σχέση μαζί τους. Και θα προλάβεις καταστάσεις. Αν δεν έχεις χρόνο, όρισε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο ανά μήνα, μέσα στο οποίο μπορεί κάποιος να σε συναντήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 3 =